30 dkg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg bacon
6 evőkanál tejföl
10 dkg ementáli
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közben a megtisztított burgonyát is felkockázzuk és sós-köményes vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A húst és a bacont is hozzákeverjük, de lecsöpögtetjük, hogy ne legyen túl zsíros az étel. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a husis burgonyára, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson belőle, majd 10-15 percen át sütjük 180 fokon. Amikor elkészült eloszlatjuk a tetején a paradicsomszószt és kínálhatjuk
A csirkemellet vágjuk fel tetszőlegesen (a legjobb, ha csíkokra vágjuk), klopfoljuk ki, majd sózzuk le. A keverőtálba öntsük bele a kefirt, keverjük bele a tojásokat és a fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk meg 1 ½ evőkanálnyi olajban amíg áttetsző lesz. Tisztítsuk meg a csirkemellet, és csíkozzuk fel hosszában. Fűszerezzük a húst...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát kissé besózzuk, őrölt borssal megszórjuk. Egy hőálló tálban elkeverjük a tejet a tejföllel. Beleszórjuk a zúz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa csirkemellet felszeljük 1 cm vastagra sózzuk és pihentetjük majd bepanírozzuk olyan módon,hogy a zsemlemorzsát összekeverjük a szezám maggal majd kisütjük a krumplit sós vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű