30 dkg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg bacon
6 evőkanál tejföl
10 dkg ementáli
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közben a megtisztított burgonyát is felkockázzuk és sós-köményes vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A húst és a bacont is hozzákeverjük, de lecsöpögtetjük, hogy ne legyen túl zsíros az étel. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a husis burgonyára, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson belőle, majd 10-15 percen át sütjük 180 fokon. Amikor elkészült eloszlatjuk a tetején a paradicsomszószt és kínálhatjuk
1 L-es tojást felverünk, 3 evőkanál Paleolét lisztvarázs, két csipet szódabikarbóna, só, 1 csipet bors, 1 evőkanál reszelt 1 éven túl érlelt sajt. Összekeverjük galuskaszerűre, ha...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTojás elkeverjük a fűszerekkel, mustárral és liszttel. Tejföl állagú tésztát kell kapnunk. A csirkemellet csíkokra vágjuk és a masszához adjuk. Egy éjszakára, de legalább 2 órára a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Egy nagy serpenyőben először megpirítjuk a bacont, rádobjuk az összevágott vöröshagymát, és pár perc pirítás után jöhet a kockázott paprika, mellyel együtt pároljuk még két perc...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, majd megszárítjuk. Felcsíkozzuk vagy felkockázzuk, jó alaposan borsozzuk és sózzuk, akár kedvünk szerint más fűszerekkel/fűszerkeverékke is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű