15 db csirkeszárny
só
A páchoz:
1,5 dl joghurt
1 kávéskanál csilipehely
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
3-4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
2-3 zellerszár
A megtisztított csirke szárnyakat a porcoknál elvágjuk. A szárny középső és comb részét megsózzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott zellerszárat és beleforgatjuk a húst. Lefedve, hűvös helyen legalább 1-2 órát állni hagyjuk. A húst a páccal együtt tepsibe öntjük, ha szükséges sózzuk és 190 fokra melegített sütőben 40-50 perc alatt pirosra sütjük úgy, hogy 30 perc sütés után a húsokat megfordítjuk.
Melegen, salátával kínáljuk.
Mossuk meg a citromot, majd töröljük szárazra és reszeljük le a héját, . Mossuk meg a zöldpetrezselymet, majd vágjuk apróra. A fokhagymát tisztítsuk meg és zúzzuk össze. A tejfölt...
Elkészítési idő:A kacsát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kívül belül bedörzsöljük sóval a belsejét borssal is. Én egy 3 kilós kacsát kaptam. Majd félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket. A z...
Elkészítési idő:Keverd össze a gyömbért, a citromlevet, a szójaszószt és a sót. Tedd egy tálba a csirke szárnyakat és öntsd rá a pácot. Hagyd pár órát állni a pácban fedő alatt. Amikor már e...
Elkészítési idő: