Családireceptkönyv.hu

Újhagymás csirkevagdalt kakukkfüves újburgonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 húspogácsához:

1 zsemle
3 szál újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
40 dkg csirkemellfilé
1 tojás
só, őrölt bors, cayenne bors
kevés olaj

a körethez:

1 kg apró szemű újburgonya
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kakukkfű
1 citrom
1/2 dl olívaolaj
só, őrölt bors, 1/2 csokor petrezselyemzöld

a mártáshoz:

2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín
só, őrölt bors
1 kávéskanál mustár
1/2 csokor kapor

Elkészítés:


A körethez a burgonyát kefével nagyon alaposan megmosta, szárazra törölte.
A fokhagymát megtisztította, a gerezdeket vékony szeletekre vágta.
A kakukkfüvet és petrezselyemzöldet megmosta, papírtörlővel felitatta a nedvességet - a petrezselyemzöldet apróra vágta, a kakukkfűleveleket lecsipkedte a szárról.
Az alaposan megmosott citromból egy ujjnyi széles héjdarabot vágott, amit aztán keskeny csíkokra metélt, majd a citrom levét kifacsarta.
Az olajat lábasban felhevítette, belerakta a burgonyát, a fokhagymát, a kakukkkfűlevélkéket, a citromhéjat és -levet.
Összekeverte, majd fedő alatt, közepes lángon közel 1 óra alatt, a burgonya puhulásáig sütötte - közben néha-néha megrázogatta a lábast.
Végül a kész burgonyát ízesítette sóval, őrölt borssal és a felaprított petrezselyemzölddel.
A húspogácsákhoz a zsemlét langyos vízbe áztattam.
A megtisztított újhagymákat - a világoszöld résszel együtt - és a petrezselyemzöldet nagyon apróra vágtam.
A húst falatnyi darabokra vágva késes aprítóba tettem, és a tojást is hozzáadva apróra vágtam.
Hozzáadtam a jól kinyomkodott és összemorzsolt zsemlét, a petrezselyemzöldes újhagymát, ízesítettem sóval, őrölt borssal, cayenne borssal.
A masszából nedves kézzel 12 pogácsát formáztam, kissé ellapítottam őket, majd kevés forró olajon, teflon serpenyőben szép pirosra sütöttem.
A mártáshoz a kaprot megtisztítottam, felaprítottam.
Összekevertem a tejfölt a tejszínnel, a mustárral és az aprított kaporral, ízesítettem sóval és őrölt borssal.
A húspogácsákat a kakukkfüves újburgonyával és a kapormártással tálaltam.

Újhagymás csirkevagdalt kakukkfüves újburgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Pirított máj
Pirított máj

A májat nem szabad megmosni, tiszta, száraz ruhával megtörölgetjük. Csak közvetlen fogyasztás előtt készítjük. Megsózni csak a tálaláskor szabad. Akkora lábast használunk a készíté...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pulykaragu pikánsan -(tejszines ,tejfölös
Pulykaragu pikánsan -(tejszines ,tejfölös

A pulykát felcsíkozzuk, , sóval, borssal ízesítjük. -lisztbe forgatjuk ,a margarinon vagy olajon átsütjük,tálba szedjük a megmaradt zsiradékba szorjuk a cukrot kicsit piritjuk,ma...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkemell ananásszal
Csirkemell ananásszal

Az ananászt meghámozom, és felvágom. A csirkemellet hosszú csíkokra vágom. Egy nagy serpenyőt megforrósítok, az olajat beleöntöm, és a csirkecsíkokat fehéredésig pirítom magasabb...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk