2 darab közepes padlizsán
30 dkg csirkemáj
5 dkg főzött rizs
1 kis kanál őrölt piros paprika
1 kis gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1/2 dl olaj
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 kg burgonya
1 közepes sárgarépa
A padlizsánokat megmosom, majd szárazra törlöm, kettévágom és a közepét kiszedem, végül apró kockákra darabolom. Az olajat felhevítem beleteszem az apró kockákra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, üvegesre sütöm, végül hozzáadom a pirospaprikát. A csirkemájakat apróra vagdalom és az üvegesre párolt hagymához adom. Hozzáadom a kis darabokra vágott padlizsán húsát, és együtt a májjal puhára főzöm. Amint megfőtt lehúzom a tűzről és hozzákeverem a már előre megfőzött rizst. A burgonyát és a sárgarépát megpucolom, karikákra szelem, sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm és olajjal kikent sütőedénybe lerakom. A padlizsánok belsejét kicsit megsózom, a töltelékkel megrakom, ráhelyezem a burgonyás -sárgarépás ágyra és tejföllel, reszelt sajttal megszórom. 190 fokon szép pirosra megsütöm.
A csirkemelleket hosszában felcsíkozzuk, kiklopfoljuk, és egy edénybe tesszük. Sózzuk, fűszerezzük borssal, fahéjjal, római köménnyel, és curry porral. Ráöntjük az olajat, az egé...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA hagymat szalasra vagtam es olajban uvegesre paroltam Hozza adtam a csirkecombokat es egyutt is paroltam amig a hus kifeheredett Ekkor fuszereztem: so,bors,piros paprika,es fel...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA megtisztított csirkemelleket kb. 1 cm vékony csíkokra vágjuk, lecsöpögtetjük. Meghintjük kevés sóval és gyros fűszerkeverékkel, jól összeforgatjuk, és kicsit félrerakjuk. A krum...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. 2. A szeleteket kicsit kiklopfoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük, 10 dkg krémsajttal a hússzeletek egyik oldalát vékonyan megkenj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz