2 darab közepes padlizsán
30 dkg csirkemáj
5 dkg főzött rizs
1 kis kanál őrölt piros paprika
1 kis gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1/2 dl olaj
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 kg burgonya
1 közepes sárgarépa
A padlizsánokat megmosom, majd szárazra törlöm, kettévágom és a közepét kiszedem, végül apró kockákra darabolom. Az olajat felhevítem beleteszem az apró kockákra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, üvegesre sütöm, végül hozzáadom a pirospaprikát. A csirkemájakat apróra vagdalom és az üvegesre párolt hagymához adom. Hozzáadom a kis darabokra vágott padlizsán húsát, és együtt a májjal puhára főzöm. Amint megfőtt lehúzom a tűzről és hozzákeverem a már előre megfőzött rizst. A burgonyát és a sárgarépát megpucolom, karikákra szelem, sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm és olajjal kikent sütőedénybe lerakom. A padlizsánok belsejét kicsit megsózom, a töltelékkel megrakom, ráhelyezem a burgonyás -sárgarépás ágyra és tejföllel, reszelt sajttal megszórom. 190 fokon szép pirosra megsütöm.
1. A tojást, a kétféle szóját és a citromlevet pohárban összekeverjük. 2. Az olajat a wokban közepes tűzön felmelegítjük, a kis darabokra vágott csirkét adagonként fehéredésig 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Vízszintes felületre, szorosan egymás mellé fektetjük a baconszeleteket, 4-4 szelettel számolva adagonkén...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA csirkemellszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megmosott és megszárított csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a joghurttal, a szétnyomott fokhagymával, sóval, borssal, citromlével, és az apróra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű