Családireceptkönyv.hu

Ananászos-kukoricás rakott csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg csirkemell filé
500 g 20%-os tejföl
1 doboz ananászkonzerv
1 doboz kukoricakonzerv
1 tálca bacon szalonna
1 cs szárnyas fűszerkeverék
10 dkg trappista sajt
1-2 ek liszt

Elkészítés:


A csirkemelleket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a szárnyas fűszerkeverék harmadával megszórjuk, összekeverjük.
A tejfölt a maradék fűszerkeverékkel és az 1-2 ek liszttel simára keverjük.
A konzerveket jól lecsöpögtetjük, össze is keverhetjük a kettőt.
Egy tűzálló tálat kibélelünk baconszalonnával.
Rászórjuk a kukoricás-ananászos keverék felét, és ráöntjük a tejfölös mártás harmadát, majd ráfektetjük a fűszeres csirkemell szeletek felét. Majd jön a következő réteg, az ananászos kukorica másik fele, a tejföl második harmada, erre kerül a fűszeres csirkemell szeletek másik fele. Végül a tejföl harmadik harmadával beborítjuk, ráreszeljük a sajtot, és lefedjük a maradék baconszalonnával.
45 percig sütjük 180 fokon, hőlégkeveréssel.
Ha kész van, nem kell megijedni, ez nem egy kockára vágható, kemény rakottas lesz, hanem kicsit szaftos, ami azért nagyon jó, mert a köretet meg lehet locsolni a megmaradt fűszeres lével. Természetesen aki szeretné, több liszttel keményebbre készítheti. És természetesen bármi más is kerülhet bele, pl. alma, barack, szilva, hagyma stb.

Ananászos-kukoricás rakott csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémes rakott krumpli csirkemellel
Krémes rakott krumpli csirkemellel

A krumplit előző este héjában megfőztem. A csirkemellet csíkokra vágtam, sült csirke fűszersót és a gerezd préselt fokhagymát rátettem, majd felöntöttem a 0,3 dl tejjel. Ezt elő...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar GOMBÁVAL SÜLT CSIRKECOMB
GOMBÁVAL SÜLT CSIRKECOMB

A gombát, a vöröshagymát és a paradicsomot megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. A csirkecombokat megmossuk, majd olajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, megszórjuk frissen őrölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Alufóliában sült csirkemell kolbásszal
Csirkemell - Alufóliában sült csirkemell kolbásszal

1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. 2. A vastagabb részén nyílást vágunk a húsba, és bedugjuk a kolbászkarikákat. 3. A csirkemellet bedörzsöljük az ételízesítőv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Gödöllői töltött csirke
Csirke - Gödöllői töltött csirke

1. A szárnyas bőrét a nyakrésztől kiindulva, ujjunkkal fellazítjuk, hogy a töltelék a hús és a bőr közé beférjen. 2. A zsemlét beáztatjuk, jól kinyomkodjuk. 3. A füstölt sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk