70 dkg csirkemell filé
500 g 20%-os tejföl
1 doboz ananászkonzerv
1 doboz kukoricakonzerv
1 tálca bacon szalonna
1 cs szárnyas fűszerkeverék
10 dkg trappista sajt
1-2 ek liszt
A csirkemelleket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a szárnyas fűszerkeverék harmadával megszórjuk, összekeverjük.
A tejfölt a maradék fűszerkeverékkel és az 1-2 ek liszttel simára keverjük.
A konzerveket jól lecsöpögtetjük, össze is keverhetjük a kettőt.
Egy tűzálló tálat kibélelünk baconszalonnával.
Rászórjuk a kukoricás-ananászos keverék felét, és ráöntjük a tejfölös mártás harmadát, majd ráfektetjük a fűszeres csirkemell szeletek felét. Majd jön a következő réteg, az ananászos kukorica másik fele, a tejföl második harmada, erre kerül a fűszeres csirkemell szeletek másik fele. Végül a tejföl harmadik harmadával beborítjuk, ráreszeljük a sajtot, és lefedjük a maradék baconszalonnával.
45 percig sütjük 180 fokon, hőlégkeveréssel.
Ha kész van, nem kell megijedni, ez nem egy kockára vágható, kemény rakottas lesz, hanem kicsit szaftos, ami azért nagyon jó, mert a köretet meg lehet locsolni a megmaradt fűszeres lével. Természetesen aki szeretné, több liszttel keményebbre készítheti. És természetesen bármi más is kerülhet bele, pl. alma, barack, szilva, hagyma stb.
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő:A kockára vágott hagymát pároljuk meg az olajon, és amikor üveges, tegyük bele a kockákra vágott paprikát, majd a paradicsomot. Egy kicsit összesütjük, és hozzátesszük a felkockáz...
Elkészítési idő:Készítsük el a tésztát, keverjük össze a joghurtot a szódabikarbónával, a sóval és a liszttel, gyúrjunk egy lágy tésztát belőle (legyen puha, de ne ragadjon a kezünkhöz). Nyújtsuk...
Elkészítési idő: 60