70 dkg csirkemell filé
500 g 20%-os tejföl
1 doboz ananászkonzerv
1 doboz kukoricakonzerv
1 tálca bacon szalonna
1 cs szárnyas fűszerkeverék
10 dkg trappista sajt
1-2 ek liszt
A csirkemelleket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a szárnyas fűszerkeverék harmadával megszórjuk, összekeverjük.
A tejfölt a maradék fűszerkeverékkel és az 1-2 ek liszttel simára keverjük.
A konzerveket jól lecsöpögtetjük, össze is keverhetjük a kettőt.
Egy tűzálló tálat kibélelünk baconszalonnával.
Rászórjuk a kukoricás-ananászos keverék felét, és ráöntjük a tejfölös mártás harmadát, majd ráfektetjük a fűszeres csirkemell szeletek felét. Majd jön a következő réteg, az ananászos kukorica másik fele, a tejföl második harmada, erre kerül a fűszeres csirkemell szeletek másik fele. Végül a tejföl harmadik harmadával beborítjuk, ráreszeljük a sajtot, és lefedjük a maradék baconszalonnával.
45 percig sütjük 180 fokon, hőlégkeveréssel.
Ha kész van, nem kell megijedni, ez nem egy kockára vágható, kemény rakottas lesz, hanem kicsit szaftos, ami azért nagyon jó, mert a köretet meg lehet locsolni a megmaradt fűszeres lével. Természetesen aki szeretné, több liszttel keményebbre készítheti. És természetesen bármi más is kerülhet bele, pl. alma, barack, szilva, hagyma stb.
A húst vágd tetszőlegesen szeletekre, kockákra vagy csíkokra, a zöldségeket pucold meg. A hagymát egy kiskanálnyi kókuszzsíron pirítsd meg. Add hozzá a húst, majd a többi zöl...
Elkészítési idő:A zsemléket langyos vízbe beáztatom, majd alaposan kicsavarom és egy tálba teszem. A hagymát és fokhagymát apróra vagdalom, serpenyőben kevés olajon pirítom. Közben összevagdalom a...
Elkészítési idő: