2 csirkemell
3 evőkanál liszt
2 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
3 dl főzőtejszín
1 teáskanál vaj
10 dkg reszelt parmezán
2 evőkanál tejföl
friss petrezselyemzöldolaj
A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot. A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félrehúzzuk és hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt hozzákeverjük és a szószt a húsokra öntjük. A felaprított petrezselyemzöldet rászórjuk és tálalhatjuk is.
Bármilyen karakteres sajttal jó. Köretnek, rizs, bulgur, vagy kuszkusz illik hozzá.
A megmosott és szárazra törölt húst enyhén kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal. Egy palacsintasütőben kevés étolajat felhevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát fehéredésig...
Elkészítési idő: 35 oerc Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk, aztán sózzuk borsozzuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a hússzeleteket, aztán rákarikázzuk a póréhagymát. Felöntjük a borral, a tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat megmosom, az apró salottát megtisztítom, a fokhagymát tisztítás után felaprítom, a megtisztított zellert, fehérrépát, paszternákot és sárgarépát 2 cm-es darabokra aprítom...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágom, beszórom Kotányi Görög sültek (gyros fűszersó) fűszerrel, grill fűszerrel, illetve oregánóval, pici sóval, borssal. 2. Hagyom ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz