6 csirkecomb (alsó-felső ízlés szerint)
1 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma
1 zöld paprika
1 sárgarépa
1 dl száraz vörösbor
1 teáskanálnyi koriander
só, bors
1 citrom
zöldpetrezselyem
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk majd a vajon megpirítjuk. Mikor a hús kifehéredik, felöntjük 0,5 dl vízzel és hagyjuk párolódni, közben a paprikát és a sárgarépát apró csíkokra vágjuk és hozzáadjuk. A fokhagymát összezúzzuk és belekeverjük a korianderrel együtt, majd hozzáadjuk a bort és puhára főzzük lassú tűzön fedő alatt. A citromot felkarikázzuk és mielőtt teljesen megfőne hozzáadunk 2-3 karikát, a többit a díszítéshez használjuk. A zöldpetrezselymet apróra vágjuk és tálaláskor rászórjuk a csirkére.
A vörösbor és a fűszerek tökéletes párosítása, ínycsiklandó és zamatos ízek. Puha husi, fantasztikus szaft, ez egy nagyszerű recept!
A hússzeleteket kiolajozott tepsibe raktam és megkentem mustárral. Az csirkemellekre tettem bacon szalonnát, paprika /sárga, kaliforniai csípős/ és újhagyma szeleteket. Betak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamell szeleteket sós, borsos, szerecsendiós tejbe áztatom (1 éjszakára). Sütés elõtt egy órával hozzáadom az összezúzott fokhagymát a tejhez. Lisztbe, tojásba, reszelt sajtb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk. 2. A csirkemell szeleteket megmártjuk a lisztben, tojásban, reszelt sajtban és kivajazott jénaiba sorakoztatjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa pulykahúst csíkokra vágjuk,megszorjuk a fűszerkeverékkel.majd fóliával letakarjuk és 1 óráig állni hagyjuk -addig a sajtot lereszeljük,császárszalonnával pedig kibéleünk egy kb....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű