6 csirkecomb (alsó-felső ízlés szerint)
1 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma
1 zöld paprika
1 sárgarépa
1 dl száraz vörösbor
1 teáskanálnyi koriander
só, bors
1 citrom
zöldpetrezselyem
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk majd a vajon megpirítjuk. Mikor a hús kifehéredik, felöntjük 0,5 dl vízzel és hagyjuk párolódni, közben a paprikát és a sárgarépát apró csíkokra vágjuk és hozzáadjuk. A fokhagymát összezúzzuk és belekeverjük a korianderrel együtt, majd hozzáadjuk a bort és puhára főzzük lassú tűzön fedő alatt. A citromot felkarikázzuk és mielőtt teljesen megfőne hozzáadunk 2-3 karikát, a többit a díszítéshez használjuk. A zöldpetrezselymet apróra vágjuk és tálaláskor rászórjuk a csirkére.
A vörösbor és a fűszerek tökéletes párosítása, ínycsiklandó és zamatos ízek. Puha husi, fantasztikus szaft, ez egy nagyszerű recept!
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke combokat, mellét alaposan megmossuk. A csontok mentén bevágjuk a húst. Kissé kilapítjuk, majd fűszerezzük. Egy tálba tesszük, olajjal lelocsoljuk. 4 órára, de legjobb,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkét szétbontjuk, és a részeket megsózzuk és olívaolajon megpirítjuk. A lilahagymát és a fokhagymát apró, a cukkinit közepes kockákra vágjuk. A csirkét eltávolítjuk a fazékból...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A panko morzsát egy nagy tepsiben szétterítjük, majd kb. 7 perc alatt barnára pirítjuk, félretesszük. 220 fokra felemeljük a sütő hőm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű