6 csirkecomb (alsó-felső ízlés szerint)
1 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma
1 zöld paprika
1 sárgarépa
1 dl száraz vörösbor
1 teáskanálnyi koriander
só, bors
1 citrom
zöldpetrezselyem
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk majd a vajon megpirítjuk. Mikor a hús kifehéredik, felöntjük 0,5 dl vízzel és hagyjuk párolódni, közben a paprikát és a sárgarépát apró csíkokra vágjuk és hozzáadjuk. A fokhagymát összezúzzuk és belekeverjük a korianderrel együtt, majd hozzáadjuk a bort és puhára főzzük lassú tűzön fedő alatt. A citromot felkarikázzuk és mielőtt teljesen megfőne hozzáadunk 2-3 karikát, a többit a díszítéshez használjuk. A zöldpetrezselymet apróra vágjuk és tálaláskor rászórjuk a csirkére.
A vörösbor és a fűszerek tökéletes párosítása, ínycsiklandó és zamatos ízek. Puha husi, fantasztikus szaft, ez egy nagyszerű recept!
A 2 db bőrös kicsontozott csirkemellet fűszeres lisztben (só, bors, 5 fűszer keveréke) megforgatom, majd vaj és olívaolaj keverékén pár perc alatt pirosra pirítom mindkét oldalát....
Elkészítési idő: 1 óra 15 pA csirkét alaposan kenjük be vajjal majd sózzuk, borsozzuk és finoman cukrozzuk be. Tegyük a hűtőbe pár órára. Ezután töltsük be a citrommal, kakukkfűvel és fokhagymával. Előmelegí...
Elkészítési idő:A csirkemellet bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, kevés olajon kb. 4-5 percig pirítjuk mindkét oldalát, majd félrerakjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a koktélp...
Elkészítési idő: 55 perc