Hozzávalók:
- csirke vagy pulykahús (40 dkg)
- kis doboz gomba (csiperke)
- újhagyma
- 2 db csemegeuborka
- 1 kis doboz tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 kanál mustár
- vaj és olaj a sütéshez
- só, bors
Ennél az ételnél az a lényeg, hogy mindent előre össze kell vágni, mert szépen folyamatosan lehet menni, ha elő van készítve. Tehát szép csíkokra vágom a húst, a gombát, és összemetélem a hagymát is. A húst sózom, borsozom, és egy marék liszttel megszórom, hogy ne tapadjon össze sütés közben. Egy serpenyőben egy kanál vajon, és egy kanál Oliva olajon jól átpirítom a husit, szűrőlapáttal tányérra szedem, és letakarom alufóliával. Ezután megint vaj és Oliva olaj, ebben párolom a finom újhagymát, amikor már szépen üvegesedik, belerakom a gombát, és párolom tovább. A gomba nem ég oda, de azért időnként kavargatni kell. Nagyon finom illata van!
Eközben a tejfölt, a mustárt és a tejszínt jól kikeverem. Az uborkát a gombához adom, majd a tejfölös szószt is belekanalazom, a husival együtt. Szépen átrotyogtatom és már készen is van!
Én durum spagettit főztem hozzá!
Megjegyzés:
- Nekem nem volt otthon tejszínem, azt kihagytam belőle, csak egy kis vizet adtam a tejfölhöz.
- Az eredeti recept magos mustárt ír elő, nálam csak glóbus típusú volt, nagyon jó volt ezzel is.
a krumplit megpucoljuk sós vízben megfőzzük zsiradékon petrezselyemmelbátmelegítjü a mája és cikkekre vágott almát befűszerezzük és zsírozott tepsibe puháraxsütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk és fűszerezzük. Bemártjuk lisztbe, tojásba és a reszelt sajtba. Egy jénai tálat kibélelünk bacon szeletekkel és sorban rárakjuk a csirk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy közepes fej vöröshagymát apróra vágunk és kevés olajon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pároljuk. Közben többször megkeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pulykamell-filét felszeleteljük, klopfolóval egyenlő vastagságúra egyengetjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Vigyázzunk a sóval, csak keveset használjunk, hiszen a sajt é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz