menu

Családireceptkönyv.hu

Körtés resztelt csirkemáj Karfiolrizzsel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Körtés resztelt csirkemáj Karfiolrizzsel

Hozzávalók (6 főre):

-1,2 kg. csirkemáj
-3 közepes vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-3 nagyméretű körte
-1/2 tk. őrölt bors
-1 tk. majoránna
-2 csapott tk. só
-SZAFI FITT Kókuszolaj





Elkészítés:



A tisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 ek. kókuszolajon dinszteld meg. Majd az ujjnyi vastagra vágott pucolt körtét, ill. a zúzott fokhagymát + 4 cl. vizet add hozzá, és így főzd tovább kis lángon.

Közben a májat tisztítsd meg, borsozd és szórd meg majoránnával.

Amikor a körte kissé megpuhult add hozzá a májat, sózd meg ízlés szerint, és gyakori kevergetés mellett kb. 20 percig süsd-párold.

Karfiolrizs:

Turmixgépben aprítsuk fel a karfiolt és a petrezselymet, majd sózzuk és kókuszzsíronpirítsuk meg. Az eredmény rizsre emlékeztető finomság, karfiol íz nélkül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Szalonnás, fokhagymás csirkemell
Csirkemell - Szalonnás, fokhagymás csirkemell

1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk és leszárítjuk. 2. Egy vékony éles késsel lyukakat fúrunk a húsba, fokhagymát és szalonnát dugdosunk bele. 3. A csirkemell külse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtos-tejfölös csirkemell rizzsel, zöldségekkel
Sajtos-tejfölös csirkemell rizzsel, zöldségekkel

A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát kissé besózzuk, őrölt borssal megszórjuk. Egy hőálló tálban elkeverjük a tejet a tejföllel. Beleszórjuk a zúzott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mátrai borzas brokkoliból
Mátrai borzas brokkoliból

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk (8 darab), sózzuk és zabpehelylisztbe forgatjuk. A bundához a nyers brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk. Kb. ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Töltött, rántott csirkecomb filé
Töltött, rántott csirkecomb filé

A csirkecombokat lebőrözzük. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk. A combfilét két nylon zacskó között óvatosan kiklop...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk