Körtés resztelt csirkemáj Karfiolrizzsel
Hozzávalók (6 főre):
-1,2 kg. csirkemáj
-3 közepes vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-3 nagyméretű körte
-1/2 tk. őrölt bors
-1 tk. majoránna
-2 csapott tk. só
-SZAFI FITT Kókuszolaj
A tisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 ek. kókuszolajon dinszteld meg. Majd az ujjnyi vastagra vágott pucolt körtét, ill. a zúzott fokhagymát + 4 cl. vizet add hozzá, és így főzd tovább kis lángon.
Közben a májat tisztítsd meg, borsozd és szórd meg majoránnával.
Amikor a körte kissé megpuhult add hozzá a májat, sózd meg ízlés szerint, és gyakori kevergetés mellett kb. 20 percig süsd-párold.
Karfiolrizs:
Turmixgépben aprítsuk fel a karfiolt és a petrezselymet, majd sózzuk és kókuszzsíronpirítsuk meg. Az eredmény rizsre emlékeztető finomság, karfiol íz nélkül.
1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk és leszárítjuk. 2. Egy vékony éles késsel lyukakat fúrunk a húsba, fokhagymát és szalonnát dugdosunk bele. 3. A csirkemell külse...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát kissé besózzuk, őrölt borssal megszórjuk. Egy hőálló tálban elkeverjük a tejet a tejföllel. Beleszórjuk a zúzott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk (8 darab), sózzuk és zabpehelylisztbe forgatjuk. A bundához a nyers brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk. Kb. ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat lebőrözzük. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk. A combfilét két nylon zacskó között óvatosan kiklop...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes