menu

Családireceptkönyv.hu

Csirke tikka masala indiai


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 3 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Husi:
1 kg csirkemell
garam masala, kömény, koriander, só, kicsi pirospaprika

Pác:
250 ml natúr joghurt
2 fokhagyma
egy darabka gyömbér
fél citrom leve

Szósz:
1 ek olaj + 1 ek vaj
2 fokhagyma + 1 darabka gyömbér
1 vöröshagyma
1 tk kömény, 1 tk turmeric, 2 tk koriander, 1 tk erős piros paprika, só
1 kis sűrített paradicsom konzerv
1 nagy konzerv paradicsom püré (fél literes)
1 tk garam masala
1 kis doboz habtejszín (nekem 150 ml volt, de az eredetiben még többet ír)
zöld koriander levelek (nekem csak petrezselyem volt én azt tettem bele)

Elkészítés:


Husi:
A csirke szeleteket tedd egy edénykébe: masszirozd be jól a fűszerekkel: garam masala, kömény, koriander, só, kicsi pirospaprika.
Külön keverd össze a pácot és masszirozd azt is bele a csirkébe. Mehet 1 éjszakára hűtőbe pácolódni.
Másnap kiveszed a csirkét a hűtőből. Lekapirgálod róla kiskanállal a pácot úgy sacc kb, hogy ne nagyon maradjon rajta. És mehet a sütőbe sülni 20 percre.

Szósz:
A serpenyőbe teszel: 1 ek olajat + 1 ek vajat. Bele a picire vágott 2 fokhagyma + gyömbér + 1 vöröshagyma. 5 percig kevergesd aztán mehetnek bele a fűszerek: 1 tk kömény, 1 tk turmeric, 2 tk koriander, 1 tk erős piros paprika, só. Aztán 1 kis sűrített paradicsom konzerv, meg 1 nagy konzerv paradicsom püré (fél literes). Lassú tűzön lefedve 15 percig rotyogtatjuk, majd hozzáteszünk 1 tk garam masalát + habtejszínt. Aztán mehetnek a zöld koriander levelek (nekem csak petrezselyem volt én azt tettem bele). 5 percig rotyogtatjuk, közben felvágjuk a csirkét kockákra és beledobjuk a szószba. Csirkéstül még 5 percig rotyogtatjuk és kész.

Csirke tikka masala indiai

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes mustáros csirkemell
Tejszínes mustáros csirkemell

A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy kor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkemelles rizottó gombával és szalonnával
Csirkemelles rizottó gombával és szalonnával

A csirkemellet felkockázzuk és forró olíva olajba préselt fokhagymán megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Ha megsült akkor kivesszük és a felcsíkozott szalonnát is megsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MUSTÁROS ZÖLDBABOS CSIRKE
MUSTÁROS ZÖLDBABOS CSIRKE

A krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A csirkemellet tetszés szerinti formába felaprítjuk, de akár egész szeletekben is hagyhatjuk. A húst összekeverjük a mustárral, sóval,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Fűszeres csirkemell szezámmagos bundában
Fűszeres csirkemell szezámmagos bundában

A magyaros fűszerkeverékhez: 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál őrölt magyarbors, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kávéskanál kurkuma, 1/2 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskaná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk