1 kg csirkemellfilé
2 lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma
kisujjnyi gyömbér vagy 3 tk gyömbérpor
2 vöröslencse konzerv
2 dl kókusztej
2 lime
4 teáskanál curry por
vaj
só, bors
kevés olívaolaj a sütéshez
Vágd nagyobb kockákra a csirkemellet és dörzsöld be vékonyan sózott, borsozott vajjal. Tedd 220 fokra
előmelegített sütőbe egy lazán letakart tűzálló edényben. 15-20 perc alatt átsül, de még hagyd benn fedő nélkül,
amíg kicsit megpirul. A felaprított lilahagymákat dinszteld meg olajon, majd add hozzá az összezúzott fokhagymát
és a reszelt gyömbért. Fél percnyi pirítás után öntsd rá a kókusztejet, hagyd, hogy rottyanjon egyet, majd vedd le a
tűzről és keverd bele a levétől megfosztott lencsét, a curry port és a lime-ok levét. Turmixold simára, majd sózd
ízlés szerint. Kis kupac barna rizzsel tálalhatod, de köret nélkül is jó, a lencsében van elég szénhidrát.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit úgy, hogy elég kemény tésztát kapjunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni. Eközben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a csirke falatok bundáját. 4 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk 4 evőkanál étkezési keményítővel, 1 teáskanál szódabikarbónával vagy sütőporral, és 1,2 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemell filét vékony, kisujjnyi csíkokra vágom, 15 -20 percig gyömbéresen pihentetem. Bő olíva olajban kérgesítem, sózom. Ha pirulni kezd (majdnem készre sütjük), 2 – 3 evők...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesA májat megtisztítjuk az inaktól és a hártyáktól. A hagymát megpucoljuk, felaprózzuk. A füstölt szalonnát nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát a zsíron megdinsztelj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű