3 evőkanál libazsír
2 db libacomb
1 púpozott teáskanál só
4 csipet fehérbors (őrölt)
8 gerezd fokhagyma
4 csipet majoránna
50 ml víz
1. A sütőt előmelegítjük 220 C fokra. Egy tepsit kikenünk libazsírral. Ha nincs libazsírunk, megfelel a sertés zsír is.
2. A libacombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Bőrével lefelé belefektetjük a tepsibe, majd 25 percig sütjük.
3. Az elősütés után megfordítjuk a combokat, melléjük tesszük a fokhagyma gerezdeket, és megszórjuk majoránnával. Az elősütésre azért van szükség, hogy a liba bőréből kisüljön a zsír, és kissé megpiruljon. Ha úgy látjuk, hogy kevés zsír sült ki a bőrből, akkor feltétlenül pótoljuk. Kb. 1 cm magasan álljon a zsír a tepsiben.
4. Egy kevés vizet öntünk a tepsi aljára, majd lefedjük alufóliával. A sütőt visszavesszük 190 C fokra, és addig sütjük a combokat, amíg teljesen meg nem puhulnak. A sütési idő függ a libacombok nagyságától és a sütőtől is. Érdemes a sütési idő felénél ellenőrizni a hús puhaságát, így nagyjából látjuk, hogy mennyit kell még sülnie.
5. Amikor a combok megpuhultak, eltávolítjuk az alufóliát. A combokat meglocsoljuk az alattuk levő zsírral, majd 220 C fokon addig sütjük amíg meg nem pirul. Ez kb. 10 perc, de figyeljünk oda rá.
A combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatjuk. Mikor kb. félpuhára s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom és tetszőleges zsiradékon megpirítom. Mikor a csirkemell kifehéredett hozzáadom a hagymát, együtt párolom őket, majd mikor a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon megsütjük.Miközben sül, megsózzuk. Amikor elkészült és megsült kiszedjük az edényből. A vöröshagymát és a fokhagymát apró...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet hosszában kettőbe vágjuk, így négy vékony szelet hús lesz. Átkenjük mindkét oldalukat a fűszerekkel. A vajat felmelegítjük és a húsok minkét oldalát aranybarnára süt...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: Könnyű