3 evőkanál libazsír
2 db libacomb
1 púpozott teáskanál só
4 csipet fehérbors (őrölt)
8 gerezd fokhagyma
4 csipet majoránna
50 ml víz
1. A sütőt előmelegítjük 220 C fokra. Egy tepsit kikenünk libazsírral. Ha nincs libazsírunk, megfelel a sertés zsír is.
2. A libacombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Bőrével lefelé belefektetjük a tepsibe, majd 25 percig sütjük.
3. Az elősütés után megfordítjuk a combokat, melléjük tesszük a fokhagyma gerezdeket, és megszórjuk majoránnával. Az elősütésre azért van szükség, hogy a liba bőréből kisüljön a zsír, és kissé megpiruljon. Ha úgy látjuk, hogy kevés zsír sült ki a bőrből, akkor feltétlenül pótoljuk. Kb. 1 cm magasan álljon a zsír a tepsiben.
4. Egy kevés vizet öntünk a tepsi aljára, majd lefedjük alufóliával. A sütőt visszavesszük 190 C fokra, és addig sütjük a combokat, amíg teljesen meg nem puhulnak. A sütési idő függ a libacombok nagyságától és a sütőtől is. Érdemes a sütési idő felénél ellenőrizni a hús puhaságát, így nagyjából látjuk, hogy mennyit kell még sülnie.
5. Amikor a combok megpuhultak, eltávolítjuk az alufóliát. A combokat meglocsoljuk az alattuk levő zsírral, majd 220 C fokon addig sütjük amíg meg nem pirul. Ez kb. 10 perc, de figyeljünk oda rá.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csirke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A padlizsánt egészben megsütjük, majd szeletekre vágjuk. A krumplit megfőzzük, és szintén felszeleteljük. A húst borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel, zsályával és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst felszeleteljük,sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, mindkét oldalán hirtelen elősütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük. A hagymát felszeleteljük, majd a serp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykahúst felvágjuk, majd serpenyőben vajon átsütjük. Ha megpirult, kiszedjük. A serpenyőben megpirítjuk a gombát. Visszatesszük rá a húst, felöntjük tejszínnel, fűszerezzük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű