4 kacsacomb
1 alma
1 vöröshagyma
1 dl víz
törött bors
só
a lilahagyma lekvárhoz:
1 kg lilahagyma
3 evőkanál méz
3 evőkanál balzsamecet
késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék
törött bors
só
az édesburgonya csipszhez:
4 közepes édesburgonya
bő zsiradék
só
A kacsacombot sózzuk, borsozzuk. A negyedekre vágott hagymával és almával tűzálló tálba tesszük. Aláöntjük a vizet. Fóliával lefedve 175 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hús puhává nem válik, majd a fóliát eltávolítva, a hőmérsékletet 220 fokra emelve még annyi ideig, amíg a bőr szépen megpirul és ropogóssá válik. A lilahagyma lekvárhoz a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a mézeskalács fűszerkeverékkel. Félretesszük annyi időre, amíg levet nem enged. Közepes lángon addig pároljuk, amíg az összes lé elpárolog mellőle. Hozzáadjuk a balzsamecetet. Egyet forralunk még rajta és már kész is van. A csipszhez az édesburgonyát vékony szeletekre vágjuk, majd bő zsiradékban ropogósra sütjük. Sóval megszórva kínáljuk a combok és a hagymalekvár mellé.
A szárított gombát 5 dl vízzel leforrázuk és lefedve 30 percig ázni hagyjuk. A citromot 8 részre vágjuk és bedörzsöljük vele a csirmecombokat, megkenjük olíva olajjal és 20 percre...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tejszín kikeverem a reszelt fokhagymával, az aprított petrezselyemzölddel, sóval, borssal. A csirkemellet felszeletelem. Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, szórok az aljára egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat héjával együtt megfőzzük addig amíg meg nem puhulnak. Közben a csirkét megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra és befűszerezzük. Kevés olajon és hagymán hirtelen átsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg, és ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Az olívaolajat keverd össze a citromlével, a zúzott fokhagymával, a köménnyel, a kakukkfűvel, m...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű