Családireceptkönyv.hu

Kacsacomb lilahagymalekvárral


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kacsacomb
1 alma
1 vöröshagyma
1 dl víz
törött bors


a lilahagyma lekvárhoz:
1 kg lilahagyma
3 evőkanál méz
3 evőkanál balzsamecet
késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék
törött bors


az édesburgonya csipszhez:
4 közepes édesburgonya
bő zsiradék

Elkészítés:


A kacsacombot sózzuk, borsozzuk. A negyedekre vágott hagymával és almával tűzálló tálba tesszük. Aláöntjük a vizet. Fóliával lefedve 175 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hús puhává nem válik, majd a fóliát eltávolítva, a hőmérsékletet 220 fokra emelve még annyi ideig, amíg a bőr szépen megpirul és ropogóssá válik. A lilahagyma lekvárhoz a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a mézeskalács fűszerkeverékkel. Félretesszük annyi időre, amíg levet nem enged. Közepes lángon addig pároljuk, amíg az összes lé elpárolog mellőle. Hozzáadjuk a balzsamecetet. Egyet forralunk még rajta és már kész is van. A csipszhez az édesburgonyát vékony szeletekre vágjuk, majd bő zsiradékban ropogósra sütjük. Sóval megszórva kínáljuk a combok és a hagymalekvár mellé.

Kacsacomb lilahagymalekvárral

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Mézes-mustáros grillezett csirkemell
Mézes-mustáros grillezett csirkemell

Az összes hozzávalót egy edénybe mérjük. Botmixerrel összedolgozzuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá még mustárt vagy mézet. Jól beleforgatjuk a húsokat. Lezárjuk és egy éjsz...

Elkészítési idő: 20 perc + pác
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Cordon Bleu
Cordon Bleu

A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, majd hosszában bevágjuk, és szétnyitjuk. Két folpack között kiklopfoljuk a húst. Vékonyan sózzuk, borsozzuk. A prá...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros csirkemell rizzsel recept
Mustáros csirkemell rizzsel recept

Az egyik csirkemellet vágjuk fel kisebb, vékony szelletekre. Egy nagy serpenyőbe tegyük bele az olajat, és a fél zacskó villámpácot, majd forgassuk bele a pácba a husikat, és szép...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Zöldséges csirkeragu
Zöldséges csirkeragu

zöldséges csirkeragu elkészítéséhez egy fazékban felforrósítjuk az olajat. Megpirítjuk benne a megtisztított csirkecombokat, majd hozzáadjuk a megtisztított, felaprított hagymát,...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk