1 kg pulykacomb
5 darab vöröshagyma
5 darab alma
2 evőkanál zsír (én kacsazsírral csináltam)
Rozmaring
Só
Bors
Méz
A pulykacombokat megmosom, szárazra törlöm.Sóval,borssal bedörzsölöm és beirdalom.A tepsit kikenem zsírral beleteszem a combokat, a rozmaringot és öntök alá kb egy ujjnyi vizet.Lefedem.Előmelegített sütőben alul-felül programon, egy óráig sütöm lefedve.Addig a hagymát megpucolom és gerezdekre vágom.Ha letelt az egy óra kihúzom a tepsit a sütőből és meglocsolgatom a combokat a lével ami lett alatta.Mellé teszem a hagymákat.Ha kell még alá rakok egy kis vizet nehogy megégjen a hagymánk.Lefedem és sütöm még fél órát.Az almákat megmosom és cikkekre vágom.Ha letelt a fél óra kihúzom a tepsit lelocsolom a pulykát megint a lével.A hagymákra pakolom az almákat.Vissza lefedem és még fél óra sütés.Fél óra ha letelt kiveszem a tepsit a sütőből.Ha a pulykába könnyen belemegy a villa és a hagyma és az alma összeesett akkor készen van.Ha így van megkenem a combok tetejét mézzel és vissza tolom a sütőbe kb 10 perce ,hogy szépen megpiruljon a hús.
A húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal, kevés olajban megsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. Egy k...
Elkészítési idő:A bulgurt feltesszük kétszeres mennyiségű vízben főni egy csipet sóval. Kb. 12 perc alatt puhára főzzük. A csirkemellet kifilézzük, majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk. Egy serp...
Elkészítési idő:A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kedvenc fűszersónkkal. Egy serpenyőben egy kevés olajat forrósítunk, majd nagy lángon elősütjük a...
Elkészítési idő: 1.5