Családireceptkönyv.hu

Pulykacomb Sütve Almával


Írta:

Elk. idő: kb 3 óra
Adag: 3
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg pulykacomb
5 darab vöröshagyma
5 darab alma
2 evőkanál zsír (én kacsazsírral csináltam)
Rozmaring

Bors
Méz

Elkészítés:


A pulykacombokat megmosom, szárazra törlöm.Sóval,borssal bedörzsölöm és beirdalom.A tepsit kikenem zsírral beleteszem a combokat, a rozmaringot és öntök alá kb egy ujjnyi vizet.Lefedem.Előmelegített sütőben alul-felül programon, egy óráig sütöm lefedve.Addig a hagymát megpucolom és gerezdekre vágom.Ha letelt az egy óra kihúzom a tepsit a sütőből és meglocsolgatom a combokat a lével ami lett alatta.Mellé teszem a hagymákat.Ha kell még alá rakok egy kis vizet nehogy megégjen a hagymánk.Lefedem és sütöm még fél órát.Az almákat megmosom és cikkekre vágom.Ha letelt a fél óra kihúzom a tepsit lelocsolom a pulykát megint a lével.A hagymákra pakolom az almákat.Vissza lefedem és még fél óra sütés.Fél óra ha letelt kiveszem a tepsit a sütőből.Ha a pulykába könnyen belemegy a villa és a hagyma és az alma összeesett akkor készen van.Ha így van megkenem a combok tetejét mézzel és vissza tolom a sütőbe kb 10 perce ,hogy szépen megpiruljon a hús.

Pulykacomb Sütve Almával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pulykacomb csuszatésztával
Pulykacomb csuszatésztával

1. A húst vékony csíkokra vágjuk. 2. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A főzőlébe teszünk sót és a füstölt hús kockát. 3. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rátesszük a húst,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás fasírt
Almás fasírt

A hagymát nagyon apróra vágjuk. A kiflit beáztatjuk, és jól kifacsarjuk. Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A darált húshoz adjuk az összes hozzávalót, azaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csípős csibemell
Csípős csibemell

A csirkemellet vékony, hosszú csíkokra vágjuk, majd addig pároljuk míg ki nem fehéredik. Ekkor hozzá adjuk a felkarikázott paprikát, a zúzott fokhagymát, tengeri sót, borsot és me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsgolyók gombaszósszal (Sóbors)
Húsgolyók gombaszósszal (Sóbors)

A húsgolyóhoz keverjünk össze mindent egy tálban, kivéve az olajat. Gyúrjuk jól össze a masszát. Készítsünk belőle kb. 16-18 húsgolyót. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkan...

Elkészítési idő: 15+35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk