Családireceptkönyv.hu

Kenőmájas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Házi kenőmájas, vagy májkrém: Egy kis diétás szalonna két - három vastagabb szelet, 1 kg csirkemáj. A szalonnát csíkokra vágom és kiolvasztom, két jó nagy fej hagymát, szálasra vágok és 2-3 gerezd karikára vágott fokhagymával együtt üvegesre párolom. Amikor ez megvan a csíkokra vágott májat (én csirkét veszek) hozzáadom és nagy lángon átforgatom rajta. Ha már a máj nem enged levet akkor elzárom a gázt, sózom, ízesítem majorannával, kakukkfűvel, törött borssal és mustárral, teszek hozzá egy kis tejszínt, majd az egészet elektromos aprítóba téve jó pépesre keverem. Ezután vissza teszem abba az edénybe amiben a májat készítettem, adok hozzá még egy kis tejszínt és jól összefőzöm. Ha nagyon nehezen keverhető akkor tejszínnel lehet az állagán javítani, és ha kell utána ízesítem. Dobozokba teszem és beteszem a hűtőbe. Természetesen lehet kisebb adagot is készíteni, de nekünk nem érdemes. Jó étvágyat hozzá.

Elkészítés:


Házi kenőmájas, vagy májkrém: Egy kis diétás szalonna két - három vastagabb szelet, 1 kg csirkemáj. A szalonnát csíkokra vágom és kiolvasztom, két jó nagy fej hagymát, szálasra vágok és 2-3 gerezd karikára vágott fokhagymával együtt üvegesre párolom. Amikor ez megvan a csíkokra vágott májat (én csirkét veszek) hozzáadom és nagy lángon átforgatom rajta. Ha már a máj nem enged levet akkor elzárom a gázt, sózom, ízesítem majorannával, kakukkfűvel, törött borssal és mustárral, teszek hozzá egy kis tejszínt, majd az egészet elektromos aprítóba téve jó pépesre keverem. Ezután vissza teszem abba az edénybe amiben a májat készítettem, adok hozzá még egy kis tejszínt és jól összefőzöm. Ha nagyon nehezen keverhető akkor tejszínnel lehet az állagán javítani, és ha kell utána ízesítem. Dobozokba teszem és beteszem a hűtőbe. Természetesen lehet kisebb adagot is készíteni, de nekünk nem érdemes. Jó étvágyat hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cserepes csirke Klári módra
Cserepes csirke Klári módra

A csirkecombokat kicsontozom, kockára vágom. Szalámit szintén összedarabolom. Az új hagymát vékonyra karikázom, a kaliforniai paprikát hajszálnyira hosszában feldarabolom. Zölds...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sütőpapírban sült csirkecomb, vele sült színes zölds
Sütőpapírban sült csirkecomb, vele sült színes zölds

1. A combokat alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, tetszőleges fűszerekkel, bepácolom, legalább egy éjszakára a hűtőbe rakom, hogy az ízek összeérjenek. (Só, bors, fok...

Elkészítési idő: 50 perc+pácolás
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Tepsis csirkecomb zöldségekkel
Tepsis csirkecomb zöldségekkel

A combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatjuk. Mikor k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres csirkemájjal töltött alagút
Fűszeres csirkemájjal töltött alagút

A töltelékkel megtöltjük a formát,ha kihűlt. A bacon és a hússzeleteket ráhajtogatjuk. Fóliával letakarjuk . Majd, egy sütőpapírral ellátott tepsibe rakjuk a formát. Ez ,azért szük...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk