Házi kenőmájas, vagy májkrém: Egy kis diétás szalonna két - három vastagabb szelet, 1 kg csirkemáj. A szalonnát csíkokra vágom és kiolvasztom, két jó nagy fej hagymát, szálasra vágok és 2-3 gerezd karikára vágott fokhagymával együtt üvegesre párolom. Amikor ez megvan a csíkokra vágott májat (én csirkét veszek) hozzáadom és nagy lángon átforgatom rajta. Ha már a máj nem enged levet akkor elzárom a gázt, sózom, ízesítem majorannával, kakukkfűvel, törött borssal és mustárral, teszek hozzá egy kis tejszínt, majd az egészet elektromos aprítóba téve jó pépesre keverem. Ezután vissza teszem abba az edénybe amiben a májat készítettem, adok hozzá még egy kis tejszínt és jól összefőzöm. Ha nagyon nehezen keverhető akkor tejszínnel lehet az állagán javítani, és ha kell utána ízesítem. Dobozokba teszem és beteszem a hűtőbe. Természetesen lehet kisebb adagot is készíteni, de nekünk nem érdemes. Jó étvágyat hozzá.
Házi kenőmájas, vagy májkrém: Egy kis diétás szalonna két - három vastagabb szelet, 1 kg csirkemáj. A szalonnát csíkokra vágom és kiolvasztom, két jó nagy fej hagymát, szálasra vágok és 2-3 gerezd karikára vágott fokhagymával együtt üvegesre párolom. Amikor ez megvan a csíkokra vágott májat (én csirkét veszek) hozzáadom és nagy lángon átforgatom rajta. Ha már a máj nem enged levet akkor elzárom a gázt, sózom, ízesítem majorannával, kakukkfűvel, törött borssal és mustárral, teszek hozzá egy kis tejszínt, majd az egészet elektromos aprítóba téve jó pépesre keverem. Ezután vissza teszem abba az edénybe amiben a májat készítettem, adok hozzá még egy kis tejszínt és jól összefőzöm. Ha nagyon nehezen keverhető akkor tejszínnel lehet az állagán javítani, és ha kell utána ízesítem. Dobozokba teszem és beteszem a hűtőbe. Természetesen lehet kisebb adagot is készíteni, de nekünk nem érdemes. Jó étvágyat hozzá.
A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a rozmaringgal, ketchuppal, mézzel, őrölt borssal, szójaszósszal, olajjal sima öntetté keverjük. Egyenként beleforgatjuk a csirkecomboka...
Elkészítési idő:Az összes hozzávalót egy edénybe mérjük. Botmixerrel összedolgozzuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá még mustárt vagy mézet. Jól beleforgatjuk a húsokat. Lezárjuk és egy éjsz...
Elkészítési idő: 20 perc + pácKevés olíva olajon a burgonyákat néhány percig pirítom (lehet ropogósra is), ehhez adom a hagymát, fokhagymát, jól megkeverem és fűszerezem. Nem kell sokáig sütni. A kockázott p...
Elkészítési idő: