Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Roasted chicken and acovado with asparagus


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tbsp olive oil
2 red onions, finely sliced
4 x 200g boneless chicken breasts, skin on
1⁄4 tsp paprika
pinch chilli flakes
1 bunch spring onions, trimmed
1 x 250g asparagus, trimmed and cut in half on the diagonal
2 ripe and ready avocados
1 lemon, quartered, pips removed
1 tbsp balsamic vinegar

Elkészítés:


1.Preheat the oven to 200°C, fan 180°C, gas 4. Put 1 tablespoon oil and the onions in a large roasting tray; season. Roast for 10 minutes.

2.Meanwhile, heat 1 tablespoon oil in a frying pan. Fry the chicken, skin-side down, on a medium/high heat for 4-5 minutes until the skin is golden and crisp. Turn and fry for a further 1-2 minutes. Remove from the heat, season with salt, pepper, paprika and chilli flakes.

3.Add the spring onions and asparagus to the red onions; mix. Put the chicken on top of the veg, skin-side up. Scrape any pan juices over the chicken and veg.

4.Cut the avocados into quarters, keeping the skin on (remove the stone) and put around the chicken with the lemon quarters. Season and drizzle with 1 tablespoon oil.

5.Roast in the oven for 20 minutes, until the vegetables are tender and the chicken is cooked. Serve drizzled with the balsamic vinegar.

Trükkök, tippek, praktikák:


543cals; 30g fat (6g sat fat); 53g protein; 7g fibre; 11g carbs; 8g total sugars; 0.3g salt 

Roasted chicken and acovado with asparagus

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Sült csirkemell hagymás csirkemájjal
Csirkemell - Sült csirkemell hagymás csirkemájjal

1. A csirkemellről a bőrt lehúzzuk, a húst a csontról szeletekben levágjuk, kicsit kiveregetjük. 2. Sózzuk, borsozzuk és kevés forró olajban megsütjük. 3. A vékony laskára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkepörkölt
Csirkepörkölt

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
MÉZES KACSAMELL HÁZI BURGONYAFÁNKKAL
MÉZES KACSAMELL HÁZI BURGONYAFÁNKKAL

Megpucoljuk és kockára vágjuk a krumplit. Megmossuk a kacsmellett, és - anélkül, hogy a húsba vágnánk - haránt irányban bevagdossuk a bőrét, és enyhén besózzuk. A krumplit egy láb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakukkfüves csirkecombok almával
Kakukkfüves csirkecombok almával

A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk és gazdagon meghintjük kakukkfűvel. Az almákat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Csak a magházat távolítjuk el, és negyedekre vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk