Családireceptkönyv.hu

Sült liba szárny burgonyával sütve


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 5- 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5-6 db libaszárnytő
5-6 db burgonya
Olaj vagy zsír

Fűszerkeverék:
1 kávéskanál köménymag /őrölt/
1 kávéskanál fokhagymapor
1 kávéskanál pirospaprika / őrölt /
1 kávékanál bors / őrölt /
1 evőkanál só
kakukkfű vagy bármilyen friss fűszernövény
Ezt elkevered 2-3 evőkanál olajba


Elkészítés:


A liba szárnytövet megmossuk és besózzuk.
A tepsit kikenjük olajjal vagy vajjal vagy zsírral és erre tesszük a húst és adunk hozzá 2 dl vizet és lefedve fóliával közepes lángon addig sütjük,míg a víz majdnem elpárolog.
Mikor félig puha a hús akkor a nagyobb burgonyákat meghámozzuk és kettévágjuk és kicsit bevagdaljuk.
Aljára fektetve tesszük a félig megsült húshoz.
A fűszerkeveréket elkészíted olajjal összekevered.
Befűszerezzük az elkészített keverékkel a húst is és a burgonyákat is és visszatesszük még 40-50 percre és teljes lángon sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tehetsz a húshoz gerezd fokhagymákat és fél hagymákat is, ha szereted.
Jól megy hozzá a párolt lila káposzta.Mink céklával ettük.
Vörös bor is illik hozzá. Egészségetekre.

Sült liba szárny burgonyával sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mézes mustáros csirkemell
Mézes mustáros csirkemell

A csirkemell filéket megmossuk. A fűszereket, a mézet és a mustárt ízlés szerint összekeverjük, majd a csirkemelleket minkét oldalon alaposan bekenjük a fűszeres masszával. Tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell csiperkegombás májkrémmel töltve
Csirkemell csiperkegombás májkrémmel töltve

A csirkemellfiléket, lemossuk kettéválasztjuk. A fél csirkemelleket oldalának közepén bevágjuk, szétnyitjuk, majd kiklopfoljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítju...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Baconos-gombás csirketekercs, ropogós husi, krémes l
Baconos-gombás csirketekercs, ropogós husi, krémes l

Elkészítése: A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a g...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A burgonyákat meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Forró olajban kisütjük. Közben a húst felkockázzuk és befűszerezük, kevés olajon lepirítjuk. Mi salátával szeretjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk