5-6 db libaszárnytő
5-6 db burgonya
Olaj vagy zsír
Fűszerkeverék:
1 kávéskanál köménymag /őrölt/
1 kávéskanál fokhagymapor
1 kávéskanál pirospaprika / őrölt /
1 kávékanál bors / őrölt /
1 evőkanál só
kakukkfű vagy bármilyen friss fűszernövény
Ezt elkevered 2-3 evőkanál olajba
A liba szárnytövet megmossuk és besózzuk.
A tepsit kikenjük olajjal vagy vajjal vagy zsírral és erre tesszük a húst és adunk hozzá 2 dl vizet és lefedve fóliával közepes lángon addig sütjük,míg a víz majdnem elpárolog.
Mikor félig puha a hús akkor a nagyobb burgonyákat meghámozzuk és kettévágjuk és kicsit bevagdaljuk.
Aljára fektetve tesszük a félig megsült húshoz.
A fűszerkeveréket elkészíted olajjal összekevered.
Befűszerezzük az elkészített keverékkel a húst is és a burgonyákat is és visszatesszük még 40-50 percre és teljes lángon sütjük.
Tehetsz a húshoz gerezd fokhagymákat és fél hagymákat is, ha szereted.
Jól megy hozzá a párolt lila káposzta.Mink céklával ettük.
Vörös bor is illik hozzá. Egészségetekre.
Mellszeleteket fokhagymás tejbe áztatjuk. Tepsibe helyezzük, majd reszelt sajttal felvert tojással leöntjük. Rétegezzük. Tetejére tojásos réteg kerüljön. Addig sütjük kb 160 fokon...
Elkészítési idő: 30A csirkét megfőzzük, eközben a bacont felkockázzuk és megpirítjuk. A hagymát is feldaraboljuk. Feltesszük a főzőtejszínt egy kis sóval, borssal és fokhagymával forrni, majd miután...
Elkészítési idő: kb. 50 percA csirkecombokat félbe vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk grillfűszerrel. Felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a húst, majd félretesszük. A kockára vágott vö...
Elkészítési idő: 40 perc