5-6 db libaszárnytő
5-6 db burgonya
Olaj vagy zsír
Fűszerkeverék:
1 kávéskanál köménymag /őrölt/
1 kávéskanál fokhagymapor
1 kávéskanál pirospaprika / őrölt /
1 kávékanál bors / őrölt /
1 evőkanál só
kakukkfű vagy bármilyen friss fűszernövény
Ezt elkevered 2-3 evőkanál olajba
A liba szárnytövet megmossuk és besózzuk.
A tepsit kikenjük olajjal vagy vajjal vagy zsírral és erre tesszük a húst és adunk hozzá 2 dl vizet és lefedve fóliával közepes lángon addig sütjük,míg a víz majdnem elpárolog.
Mikor félig puha a hús akkor a nagyobb burgonyákat meghámozzuk és kettévágjuk és kicsit bevagdaljuk.
Aljára fektetve tesszük a félig megsült húshoz.
A fűszerkeveréket elkészíted olajjal összekevered.
Befűszerezzük az elkészített keverékkel a húst is és a burgonyákat is és visszatesszük még 40-50 percre és teljes lángon sütjük.
Tehetsz a húshoz gerezd fokhagymákat és fél hagymákat is, ha szereted.
Jól megy hozzá a párolt lila káposzta.Mink céklával ettük.
Vörös bor is illik hozzá. Egészségetekre.
Az alaposan megmosott csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a szárnyvégeket félrerakjuk (alaplébe jó lesz az). A másik két szárnyrészt egy nagy keverőtálba tesszük, sózzuk, rászór...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymát és a paprikát felkockázzuk, majd egy kis olívaolajon megpirítjuk. A bacont és a csirkemellet is kockára szeljük és a zöldségekkel együtt sütjük 4-5 percig....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kb. 20x30cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk. A lisztet a fokhagymával kézzel elmorzsoljuk. A csirkehúst papírtörlővel leszárogatjuk, finoman bes...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. Tepsibe rakjuk, olajban a fokhagymával és a fűszerekkel megsütjük a húst. 2. Az olajjal locsolgatjuk. 3. Amikor a hús már majdnem kész, rátesszük a kockára vágott krumpl...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz