Családireceptkönyv.hu

Sült liba szárny burgonyával sütve


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 5- 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5-6 db libaszárnytő
5-6 db burgonya
Olaj vagy zsír

Fűszerkeverék:
1 kávéskanál köménymag /őrölt/
1 kávéskanál fokhagymapor
1 kávéskanál pirospaprika / őrölt /
1 kávékanál bors / őrölt /
1 evőkanál só
kakukkfű vagy bármilyen friss fűszernövény
Ezt elkevered 2-3 evőkanál olajba


Elkészítés:


A liba szárnytövet megmossuk és besózzuk.
A tepsit kikenjük olajjal vagy vajjal vagy zsírral és erre tesszük a húst és adunk hozzá 2 dl vizet és lefedve fóliával közepes lángon addig sütjük,míg a víz majdnem elpárolog.
Mikor félig puha a hús akkor a nagyobb burgonyákat meghámozzuk és kettévágjuk és kicsit bevagdaljuk.
Aljára fektetve tesszük a félig megsült húshoz.
A fűszerkeveréket elkészíted olajjal összekevered.
Befűszerezzük az elkészített keverékkel a húst is és a burgonyákat is és visszatesszük még 40-50 percre és teljes lángon sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tehetsz a húshoz gerezd fokhagymákat és fél hagymákat is, ha szereted.
Jól megy hozzá a párolt lila káposzta.Mink céklával ettük.
Vörös bor is illik hozzá. Egészségetekre.

Sült liba szárny burgonyával sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csábító csirke a sütőből
Csábító csirke a sütőből

A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, kevés olajon pirítjuk, majd ráhelyezzük a húsokat és mindkét oldalukat sütjük 2-3 percig. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel, csak ann...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Csirke görög módra
Csirke görög módra

A páchoz valókat összekeverjük. A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan bedörzsöljük...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar HAGYMÁVAL PIRITOTT CSIRKEMELL JOGHURTOS ZÖLDSÉG KÖRE
HAGYMÁVAL PIRITOTT CSIRKEMELL JOGHURTOS ZÖLDSÉG KÖRE

A hagymát felkarikázom, a húst felkockázom, fűszerezem és 1. e.k. kókuszolajon együtt aranybarnára pirítom. A hagyma isteni ízt ad a csirkének, én nagyon szeretem a sült hagymát, í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kolbásszal töltött csirkecomb tarhonya rizottóval
Kolbásszal töltött csirkecomb tarhonya rizottóval

A kolbászt egészen apróra vágjuk, összekeverjük a darált csirkecombbal és a finomra vágott snidlinggel. Ízesítjük sóval és kevés fekete borssal. A csirkecombokat besózzuk. Négy ré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk