menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes sajtos csirke ízletes zöldségekkel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg csirkemell
1 dl főzőtejszín
1 dl natúr joghurt
7 dkg reszelt parmezán
3 sárgarépa
1 zellergumó
40 dkg brokkoli (mirelit)
1 hagyma
20 dkg zöldborsó (konzerv)
1 leveskocka
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal, kevés olajban megsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. Egy kevés vizet öntünk hozzá. Amikor a zöldségek megpárolódtak, hozzáadjuk a húst is és fűszerezzük. A tejszínt összekeverjük a joghurttal és a reszelt sajttal, ráöntjük a húsra és felforrósítjuk. Amikor elkezd besűrűsödni, levesszük a tűzhelyről és fogyaszthatjuk is.

Tejszínes sajtos csirke ízletes zöldségekkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött csirkecomb
Töltött csirkecomb

A combokat alaposan megmostam, a felesleges szőröktől és egyéb maradványoktól megtisztítottam. Óvatosan a bőr alányúltam és amennyire csak tudtam elválasztottam a hústól, elkerülve...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: SziSzi
Pulykacomb Sütve Almával
Pulykacomb Sütve Almával

A pulykacombokat megmosom, szárazra törlöm.Sóval,borssal bedörzsölöm és beirdalom.A tepsit kikenem zsírral beleteszem a combokat, a rozmaringot és öntök alá kb egy ujjnyi vizet.Lef...

Elkészítési idő: kb 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pulykatallér sült burgonyával
Pulykatallér sült burgonyával

-a burgonyát héjában megfőzzük. főzés után megpucoljuk ,karikára vágjuk -a pulyka tallérokat előkészítjük ,..sózzuk +,csirke fűszer keverékkel .+borsal szorjuk meg .. -lisztbe má...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar Görög, joghurtos pácolt csirkecomb
Görög, joghurtos pácolt csirkecomb

Egy nagyobb tálban elkeverjük a görög joghurtot vagy a natúr joghurtból és a tejfölből álló pácot az olajjal, az áttört fokhagymával, morzsolt oregánóval, kevés sóval, frissen őröl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk