A húshoz
900 g csirkeszárny
A páchoz
150 ml kóla (Coca cola, vagy Pepsi)
75 ml sötét szójaszósz
75 ml bor (vörös, száraz)
1.4 csipet só
3 csipet bors - fekete (tört)
2.2 evőkanál akácméz
1.4 evőkanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
1. Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit.
2. Megmossuk a csirkeszárnyakat és a pácba rakjuk őket, legalább 3 órára, de akár egy éjszakára is hagyhatjuk pácolódni őket.
3. A csirkeszárnyakat egy tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a pác felét és 180 C-os sütőbe rakjuk őket kb. 30 percre, hogy megpiruljanak.
4. Egy serpenyőbe öntjük a pác másik felét, és 10 percig forralgatjuk. Ezalatt kicsit besűrűsödik.
5. Tetszőleges körettel, a serpenyőben lévő szósszal meglocsolva tálaljuk.
Először is tisztítsd meg a csirkemellet, és vágd ízlés szerint 2-3 szeletbe. Sózd és borsozd.A sárgarépát és a cukkinit vágd föl csíkokba, aprítsd fel a fokhagymát. Ízlés kérdése,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajozz ki egy tepsit vagy ez tűzálló tálat. A csirkecombokat mosd meg és bőrözd le, de rajta is hagyhatod, ha szeretitek. A fokhagymát passzírozd át, majd kevés olajjal, borssal é...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: Könnyűkb. 1 kg burgonya, bors, só, szárnyas fűszerkeverék, 8-10 db csirkecomb (kisebbek), vaj (margarin). Egy nagyobb jénai tálat (tepsi is jó) alaposan, még a széleit is kivajazom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmosott csirkemellet felszeleteljük, kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, hőálló tálba tesszük. Burgonyát meghámozzuk, reszelőn lereszeljük, húsra szórjuk Felkarikázzuk a paradicsomo...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű