A húshoz
900 g csirkeszárny
A páchoz
150 ml kóla (Coca cola, vagy Pepsi)
75 ml sötét szójaszósz
75 ml bor (vörös, száraz)
1.4 csipet só
3 csipet bors - fekete (tört)
2.2 evőkanál akácméz
1.4 evőkanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
1. Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit.
2. Megmossuk a csirkeszárnyakat és a pácba rakjuk őket, legalább 3 órára, de akár egy éjszakára is hagyhatjuk pácolódni őket.
3. A csirkeszárnyakat egy tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a pác felét és 180 C-os sütőbe rakjuk őket kb. 30 percre, hogy megpiruljanak.
4. Egy serpenyőbe öntjük a pác másik felét, és 10 percig forralgatjuk. Ezalatt kicsit besűrűsödik.
5. Tetszőleges körettel, a serpenyőben lévő szósszal meglocsolva tálaljuk.
A hagymát megtisztítom, és fél karikákra vágom. Kevés olajra dobom, picit megsózom, hogy könnyebben párolódjon. Rádobom a májat, átforgatom és hagyom kicsit pirulni. A májnak nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletelés után kiklopfoljuk és befűszerezzük. Közben ételízesítővel és fűszerekkel félpuhára főzzük a brokkolit és a karfiolt, majd vegyesen a kiterített hússzeletr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke melleket szeletekre vágjuk,majd negyedeljük. A szalonna szeleteket tűzálló edény aljára fektetjük és rárakjuk a kissé kiveregetett, sóval, borssal megszórt és lisztbe for...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűLégkeverésen sütve, 180 fokon 20 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű