50 dkg csirkemell filé
30 dkg sonka
20 dkg füstölt sajt
20 dkg trappista sajt
30 dkg bacon
2 db tojás
5 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
A csirkemellet vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt szerecsendióval, majd lisztbe és a tojásba forgatjuk.
A kétféle sajtot lereszeljük, és összekeverjük.
A szalonnával körkörösen kirakunk egy tűzálló tálat, úgy, hogy a szalonnacsíkok túllógjanak az edény szélén.
A szalonnára egy adag reszelt sajtot rétegezünk, erre kerül a csirkemell, majd a sonkaszeletek, aztán ismét jöhet a sajt. A hozzávalókat addig rétegezzük, míg el nem fogynak.
Előmelegített sütőben, 1 óra alatt készre sütjük.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses
A bőrt a fej felőli részénél cérnával bevarrjuk. A tejben beáztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ananászt leszűrjük, késes aprítóval durvára daraboljuk. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az őzgerincformát kibéleljük a szalonnával úgy, hogy mindkét...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű