A töltött pitához
4 db pita
1 db csirkemell filé (nagy)
2 nagy db paradicsom
1 db lilahagyma
1 db kígyóuborka
4 közepes db salátalevél
rozmaring ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek olívaolaj (ízlés szerint)
A tzatzikihez
250 g joghurt (natúr)
20 dkg kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 ek kapor (vagy friss mentalevél, esetleg mindkettő)
1 teáskanál olívaolaj (extra szűz)
1 kk citromlé (frissen csavart)
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint
Felcsíkozzuk a csirkemellet, befűszerezzük, serpenyőben olívaolajon jól átsütjük.
A hagymát felkarikázzuk, az uborkát, paradicsomot kis kockákra vágjuk, a salátaleveleket széttépdessük.
Megmelegítjük a pitákat és rétegezve a tzatzikivel ill. a zöldségekkel és hússal feltöltjük őket.
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk (kb 3x0,5 cm), majd ezekkel a csíkokkal sűrűn megtüzdeljük a pulykamellet. A húst óvatosan megsózzuk (a szalonnák sósságát is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk és kevés olajon megsütjük. A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a sajtot. Sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. Majd bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverni bepácolni lehet 1 éjszakára. Másnap sütőben sütni ropogósra.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat vágjuk ketté, sózzuk meg forgassuk meg paprikás lisztben, majd tegyük egy tepsibe. Karikázzuk rá a lila hagymát. Ezután készítsük el a mártást a tejföl, fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű