A töltött pitához
4 db pita
1 db csirkemell filé (nagy)
2 nagy db paradicsom
1 db lilahagyma
1 db kígyóuborka
4 közepes db salátalevél
rozmaring ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek olívaolaj (ízlés szerint)
A tzatzikihez
250 g joghurt (natúr)
20 dkg kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 ek kapor (vagy friss mentalevél, esetleg mindkettő)
1 teáskanál olívaolaj (extra szűz)
1 kk citromlé (frissen csavart)
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint
Felcsíkozzuk a csirkemellet, befűszerezzük, serpenyőben olívaolajon jól átsütjük.
A hagymát felkarikázzuk, az uborkát, paradicsomot kis kockákra vágjuk, a salátaleveleket széttépdessük.
Megmelegítjük a pitákat és rétegezve a tzatzikivel ill. a zöldségekkel és hússal feltöltjük őket.
A megtisztított csirkeszárnyakat a porcoknál elvágjuk. A szárnyvégeket eltávolítjuk, a többi húst megsózzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott szárzell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifilézett csirkecombot sózom, borsozom, felolvasztott kacsazsíron mindkét oldalát aranysárgára pirítom, majd tányérra szedem. A serpenyőben visszamaradt zsiradékra halmozom a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1. A csirkemellet (kb. 60-70 dkg), csíkokra vágtam, és rádobtam az előzőleg olajon megdinsztelt kis fej vöröshagymára. 2. Fehéredésig sütöttem, majd leszórtam pirospaprikával,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra törljük, vékony csíkokra vágjuk és némi zsiradékon aranysárgára pirítjuk. Ha megpirult felöntjük vízzel, tejszínnel, be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű