Családireceptkönyv.hu

Gyors gyros


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltött pitához
4 db pita
1 db csirkemell filé (nagy)
2 nagy db paradicsom
1 db lilahagyma
1 db kígyóuborka
4 közepes db salátalevél
rozmaring ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek olívaolaj (ízlés szerint)

A tzatzikihez
250 g joghurt (natúr)
20 dkg kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 ek kapor (vagy friss mentalevél, esetleg mindkettő)
1 teáskanál olívaolaj (extra szűz)
1 kk citromlé (frissen csavart)
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint

Elkészítés:


Felcsíkozzuk a csirkemellet, befűszerezzük, serpenyőben olívaolajon jól átsütjük.
A hagymát felkarikázzuk, az uborkát, paradicsomot kis kockákra vágjuk, a salátaleveleket széttépdessük.
Megmelegítjük a pitákat és rétegezve a tzatzikivel ill. a zöldségekkel és hússal feltöltjük őket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aszalt szilvás pulykamell
Aszalt szilvás pulykamell

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk (kb 3x0,5 cm), majd ezekkel a csíkokkal sűrűn megtüzdeljük a pulykamellet. A húst óvatosan megsózzuk (a szalonnák sósságát is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Sajtos tejszínes csirkés spagettinél nincs jobb
Sajtos tejszínes csirkés spagettinél nincs jobb

A csirkemellet felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk és kevés olajon megsütjük. A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a sajtot. Sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. Majd bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Ropogós csirkeszárny 2.
Ropogós csirkeszárny 2.

összekeverni bepácolni lehet 1 éjszakára. Másnap sütőben sütni ropogósra.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nem lehet abbahagyni csirke
Nem lehet abbahagyni csirke

A csirkecombokat vágjuk ketté, sózzuk meg forgassuk meg paprikás lisztben, majd tegyük egy tepsibe. Karikázzuk rá a lila hagymát. Ezután készítsük el a mártást a tejföl, fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk