A töltött pitához
4 db pita
1 db csirkemell filé (nagy)
2 nagy db paradicsom
1 db lilahagyma
1 db kígyóuborka
4 közepes db salátalevél
rozmaring ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek olívaolaj (ízlés szerint)
A tzatzikihez
250 g joghurt (natúr)
20 dkg kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 ek kapor (vagy friss mentalevél, esetleg mindkettő)
1 teáskanál olívaolaj (extra szűz)
1 kk citromlé (frissen csavart)
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint
Felcsíkozzuk a csirkemellet, befűszerezzük, serpenyőben olívaolajon jól átsütjük.
A hagymát felkarikázzuk, az uborkát, paradicsomot kis kockákra vágjuk, a salátaleveleket széttépdessük.
Megmelegítjük a pitákat és rétegezve a tzatzikivel ill. a zöldségekkel és hússal feltöltjük őket.
A csirkét megszórom a fűszerkeverékkel, jól beledörzsölöm, ráhúzom egy sörösüvegre, amit megtöltök vízzel, a lábait összekötözöm és beleállítom egy nagyobb tepsibe. Mivel a tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A felkockázott húst hozzákeverjük és addig pirítjuk, míg feldobja a levét. A gombát leszűrjük és hozzákeverjük, fűszerezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeletelem, sóval és borssal fűszerezem. A tejfölbe egy gerezd fokhagymát reszelek és bekenem vele a csirkemelleket, majd legalább fél órára hűtőbe teszem az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű