Családireceptkönyv.hu

Édes csirkecombok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg csirkecomb
1 0 evőkanál olívaolaj
0,5 dl szójaszósz
7 evőkanál ketchup
3 evőkanál méz
3 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:


A húsokat kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé. Az olívaolajat, a szójaszószt, a ketchupot, a mézet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket összedolgozzuk, majd rálocsoljuk a húsokra. 180 fokos sütőben egy órán át sütjük, időnként megforgatjuk, majd kínálhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csirkeszárnyakból is elkészíthető, ezzel a szósszal egyszerűen csodás.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott cukkini, fincsi csirkemellel és sajtos öntett
Rakott cukkini, fincsi csirkemellel és sajtos öntett

A húst felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk és olívaolajon megsütjük. A cukkinit és a padlizsánt meghámozzuk és felkarikázzuk. A paprikát is megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tojásos rakott csirkemáj
Tojásos rakott csirkemáj

A csirkemájat miután megtisztítottuk, nagyobb kockákra vágjuk és kb. 8-10 percig főzzük sós vízben. Majd a vizet leöntjük róla, s kihűtjük. Amíg fő a máj, addig 4 db tojást me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csípős savanyú csirkemáj
Csípős savanyú csirkemáj

A répát felszeleteljük. A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a paprikát, és paradicsomot, darabokra vágjuk. A májat, jól átmosva, kevés felforrósított olajon elősü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Csirkesaslik steakburgonyával
Csirkesaslik steakburgonyával

Először a csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk és az összekevert páchoz adjuk, majd pár órára száműzzük a hűtőbe. (Én egy délelőttöt pácoltam.) Ha eleget pá...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk