Töltött paprika! 4-5-db-filézett felső csirke comb, 15-dk-rizs, 1-deci olaj, csapot kávés k-piros paprika, ugyan annyi bors, mokkás k-vegeta, 1-kis fej hagyma, só ízlés szerint, 3-db vitamin paprika, 5-db nagy paradicsom tölteni való, 3-db bogyiszlói paprika, vagy a nem csípősből is lehet, 1-db-cukkini, kis- cs -kapor!
A csirke húst le tisztítom, alaposan megmosom, és húsvágó deszkán, apróra össze vágom, egy lábasba öntöm az olajat, és a hagymát apró kockára vágva bele rakom, megdinsztelem, majd hozzá adom a 3-szem töltéshez készített paradicsom belsejét, azzal tovább dinsztelem, majd hozzá adom a fűszereket, sót, és közepes lángon főzöm 30-percig, jó szaftosan, hogy amikor be töltöm, abban tudjon még sülni főni a rizzsel együtt, közben ki főzöm külön vízbe a rizsát, amit majd a húshoz adok.. Amíg elkészül a hús, addig, előkészítem a paprikákat, a tetejüket körbe vágom úgy, hogy nem teljesen, amikor betöltöm ne csússzon le, a tetejük, kiszedem belőlük a belsejét, tölthető legyen! 3-db-paradicsom már kész, most már a cukkinit két végről ki szedem a belsejét, hogy tölthető legyen, és hozzá rakom a töltelékhez! Elkészült a hús hozzá adom a megfőtt rizst, összekeverem, és kiskanál segítségével, betöltöm a paprikákat óvatosan, hogy tetejük le ne szakadjon, mert az fontos, hogy takarja, egyrészt mert gusztusos, más részt jobban össze főnek az ízek, ez után betöltöm a paradicsomokat, és a cukkinit is, majd tepsibe rakom, öntök alá 2-deci vizet, két kanál olajat, és előmelegített sütőben, sütöm 35-percig! A megmaradt 2-szem paradicsomot össze vágom, és ki főzöm, ízesítem, és tálaláskor hozzá adom díszítésként amit meg is lehet a paprikákkal együtt enni! Elkészült 80-perc alatt, és lehet tálalni!
Miközben a húst össze vágom, az alatt megdinsztelem a hagymát, amihez majd a húst adom hozzá közben felrakom a rizsnek a vizet, kis ügyességgel így hamarabb kész lehetek, és mielőtt sütőbe raknám, közben 15-percel előbb begyújtom a sütőt!
A krumplit megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk! A tepsi aljába ez kerül, majd erre rátesszük a befűszerezett csirkecombokat. A paprikát és a hagymát is karikázzuk, majd a hú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, papírtörlővel leitatott csirkemellet 2-3 cm vastag kockákra vágjuk (próbáljuk egyelőre, hogy egyformán süljenek meg, de ne legyenek nagyon vékonyak sem, hogy süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból. A fennmaradó olajban megpároljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, az apróra vágott rozmaringot, a citromhéjat, a fokhagymát és a citromlevet egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, ezt követőe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű