50 dkg csirkemell filé
20 dkg reszelt sajt
20 dkg tojás
5 evőkanál tejföl
4 evőkanál finomliszt
2 csomag vékonyra szeletelt füstölt bacon szalonna
ízlés szerint só
ízlés szerint Bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db kisebb vörös hagyma reszelve
A felkockázott csirkemell filét pár csepp olajon néhány perc alatt elő sütjük némi sóval, borssal, fokhagymával fűszerezve.
Az öntethez felverjük a tojásokat a tejföllel, liszttel, reszelt hagymával, sajttal és alaposan összekeverjük, majd a hússal együtt átkeverjük.
A püspökkenyér vagy őzgerincformát először szilikonos sütőpapírral, majd a vékony szelet bacon csíkokkal béleljük ki úgy, hogy a szélük kilógjon, amit majd a végén ráhajtunk a tetejére.
Beletöltjük a húsos keveréket, ráhajtjuk a szalonnát és alufóliával lefedve sütjük előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 30-40 percig, majd a végén rápirítunk egy kicsit a tetejére, már a fólia nélkül.
Ha hidegen tálaljuk, akkor várjuk meg, amíg teljesen kihűl és a hűtőben is pihen egy-két órát, mert így szép szeletekre lehet vágni.
A csirke mellet felcsíkozzuk, megsózzuk. A kukoricapelyhet összetörjük, megborsozzuk. A tojásokat összekeverjük a mézzel, és a mustárral. A csirkemell csíkokat belemártjuk a toj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkét megszórom a fűszerkeverékkel, jól beledörzsölöm, ráhúzom egy sörösüvegre, amit megtöltök vízzel, a lábait összekötözöm és beleállítom egy nagyobb tepsibe. Mivel a tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Serpenyőbe fektetem a bacont, rá a darabokra vágott csirkemellet, a tetejére ismét bacont helyezek. 2. Megpirítom mind a két oldalát, addig a póréhagymát karikára, a salotta...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kechupból, mézből és a fűszerekből egy pácot keverünk, amibe belevagdaljuk a fokhagymagerezdeket. Jól beleforgatjuk a húst, és 3-4 órán át lefedve hagyjuk, hogy az ízek átjárj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű