menu

Családireceptkönyv.hu

Kacsapecsenye a la mami kicsit másképp


Írta:

Elk. idő: 1,5 h
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db egész, konyhakész fiatal kacsa (1,7 kg), só, zsír a sütéshez, burgonya a körethez, egy kis víz a kacsa alá, majoranna ízlés szerint

Elkészítés:


Mossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát.
Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön.
Dörzsöljük be jól sóval.
Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát és öntsünk alá egy kis vizet.
Szórjuk meg majorannával.
Fedjük be és mehet is a sütőbe.
Pároljuk 0,5 órát fedő alatt, majd süssük 200 C-on kb. 0,5 - 0,75 órán keresztül fedő nélkül, renszeressen locsolgatva.
Ha megsült, pirosra sült, tálalható a körettel (most fött burgonya volt).
Tetszőleges savanyúság adható hozzá.
A sütés alatt elkészíthető a burgonya, vagy más köret is.

Kacsapecsenye a la mami kicsit másképp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Gordon bleu
Gordon bleu

A szelet húsokat besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Ráterítjük a sonkát, teszünk rá sajtot (reszelve, vagy szeletbe) majd feltelerjük és bepanírozzuk. Bő olajban sütjük.Rizzsel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos-gombás csirketekercs
Baconos-gombás csirketekercs

A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sajtszószos csirkemell
Sajtszószos csirkemell

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Közben egy kis edényben felmelegítjük a tejfölt és belekeverjük a tejszínt. A reszelt eme...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös provence-i csirke
Tejfölös provence-i csirke

A combokat lesózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Addig egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat. Amikor elég meleg, hirtelen megsütjük a combok külsejét mindenhol. Ezu...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk