Családireceptkönyv.hu

Tejfölös csirke pörkölt


Írta:

Elk. idő: 20-perc
Adag: 8-10 /fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ez a pörkölt ahogyan a képen látható, már el van készítve, csak főnie kell, és tejföllel behabarni. 2-kiló csirke comb, két fej hagyma, két deci olaj, só,. ízlés szerint, kávés kanál bors (fehér) teás k- paprika, kávés k- Vegeta, 1-evő kanál finom liszt, 2-deci tejföl

Elkészítés:


A húsokat átpucolom, megmosom folyó víz alatt, a hagymát megdinsztelem, az olajon, majd félre veszem, hozzáadom a paprikát, összekeverem, és belerakom a húst, és elkezdem kevergetni,hogy egy kicsit pörkölődjön, majd felöntöm vízzel annyira csak, hogy jó szaftosra tudjam főzni, hozzá adom a borsot, és kevés sót, mert majd a habarásnál pótolom a hiányzó só tartalmat! Főzöm 40-percig, és a tejfölből lisztből sóval, borssal, pici Vegetával, habarást készítek csomó mentesen, a szaftból szedek a tejfölre levet, simára keverem, és hozzá adom a húshoz, jól összeforgatom, és 5-percig még főzöm, és elkészült, tálalásra kész! 50-perc alatt!

Trükkök, tippek, praktikák:


A hagymát felrakom, dinsztelődni, és közben elkészítem a húst, és ezzel is időt nyerek, 60-perc alatt elkészítem az egészet!

Tejfölös csirke pörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mustáros csirkemell rizzsel
Mustáros csirkemell rizzsel

Az egyik csirkemellet vágjuk fel kisebb, vékony szelletekre. Egy nagy serpenyőbe tegyük bele az olajat, és a fél zacskó villámpácot, majd forgassuk bele a pácba a husikat, és szép...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldséges csirkeragu
Zöldséges csirkeragu

A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés forró olajon megpirítjuk,hozzáadjuk először a sárgarépát majd a paprikát,póréhagymát végül a cukkinit és a paradicsomot. Befű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Töltött csirketekercs
Csirkecomb - Töltött csirketekercs

1. A munkát azzal kezdjük, hogy a felsőcombokat kifilézzük. Vagyis egy jó éles késsel a csont két oldalánál óvatosan bevágunk, és "kioperáljuk" a csontot. 2. Ahol vastagabb a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tárkonyos gombaragu csirkemellel
Tárkonyos gombaragu csirkemellel

A csiperkét meghámozom, felszeletelem. A laskagombát felcsíkozom, a vöröshagymát vékony szeletekre vágom. A felszeletelt vöröshagymát, kevés olívaolajon üvegesre párolom, majd hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk