300 g csirkemell filé
1 ek. olívaolaj
½ csomag sültcsirke fűszersó
1 csipet őrölt fekete bors
2 csipet morzsolt oregánó
3 db fokhagyma
2 dl víz
3 adag párolt jázmin rizs
saláta, paradicsom, uborka
A csirkemell filét megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba, befűszerezzük és olívaolajjal meglocsoljuk. Alaposan elkeverjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
2. Tapadásmentes serpenyőben kevergetés mellett lepirítjuk a befűszerezett húst, majd felöntjük 1 dl vízzel, és lefedjük. Ezt még egyszer megismételjük. Ha már puha a hús, akkor felaprított fokhagymával megszórjuk és pár percig tovább pároljuk még.
Friss petrezselyemmel elkevert jázmin rizzsel és sok zöldséggel fogyasztjuk.
1 adag csirkemell 40 g rizzsel tartalmaz:
Energia: 288 kcal
Fehérje: 28 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 5 g
Bármilyen rizs jó, a jázminra azt mondtátok, h büdös :)
A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk, és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Íg...
Elkészítési idő:A kókuszolajon egy serpenyőben megpirítjuk a kockázott cukkinit és a karikára vágott újhagymát. A tejszínt összekeverjük egy tálban a mustárral, a curry porral, sóval és a borss...
Elkészítési idő:A csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirk...
Elkészítési idő: 1 óra