4 db egész csirkecomb
12 db csirkeszárny
3 gerezd fokhagyma
fűszerek: őrölt bors, morzsolt majoranna, kakukkfű, bazsalikom, őrölt köménymag
3 ek. kókuszolaj
Még a sütés előtti napon pácold be a húst: mi most csirkeszárnyat és combot ettünk, de bármilyen husival elkészítheted. Egy nagyobb edénybe önts kókuszolajat, tedd bele a husikat és ízlés szerint fűszerezd mindenféle jóval, például borssal, majorannával, kakukkfűvel, bazsalikommal és őrölt köménymaggal. Majd még nyomj bele pár gerezd fokhagymát is, forgasd át alaposan a husikat a pácban és mehet a hűtőbe egy éjszakára, hogy szépen összeérjenek az ízek.
Másnap pakold a husikat két tepsire (én szilikon lapon szoktam sütni, de ki is olajozhatod kacsazsírral, vagy kókuszolajjal is a tepsiket). Először 20 percig süsd 150 fokon, majd megint 20 percig 160 fokon, aztán 170 fokon már csak 10 percet és végül 180 fokon még 10-15 percig, hogy szépen megpiruljon a bőre is. Persze a sütési idő függ a sütőtől is, úgyhogy kísérletezd ki te is nálad melyik a legjobb hőfok és sütési idő.
A kacsamellekről töröld le az esetleges nedvességet. Ezután a bőrös részüket (csak a zsírréteget) irdald be. Egy felforrósított sütőedényben, 1 evőkanál kacsazsíron, nagyon mérsék...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet nagyon vékonyra felszeleteljük, margarinnal kikent jénai tálba helyezzük, hogy az edény alját elfedje. 2. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, az apróra vágott rozmaringot, a citromhéjat, a fokhagymát és a citromlevet egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, ezt követőe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű