menu

Családireceptkönyv.hu

Sült csirke (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db egész csirkecomb
12 db csirkeszárny
3 gerezd fokhagyma
fűszerek: őrölt bors, morzsolt majoranna, kakukkfű, bazsalikom, őrölt köménymag
3 ek. kókuszolaj

Elkészítés:


Még a sütés előtti napon pácold be a húst: mi most csirkeszárnyat és combot ettünk, de bármilyen husival elkészítheted. Egy nagyobb edénybe önts kókuszolajat, tedd bele a husikat és ízlés szerint fűszerezd mindenféle jóval, például borssal, majorannával, kakukkfűvel, bazsalikommal és őrölt köménymaggal. Majd még nyomj bele pár gerezd fokhagymát is, forgasd át alaposan a husikat a pácban és mehet a hűtőbe egy éjszakára, hogy szépen összeérjenek az ízek.
Másnap pakold a husikat két tepsire (én szilikon lapon szoktam sütni, de ki is olajozhatod kacsazsírral, vagy kókuszolajjal is a tepsiket). Először 20 percig süsd 150 fokon, majd megint 20 percig 160 fokon, aztán 170 fokon már csak 10 percet és végül 180 fokon még 10-15 percig, hogy szépen megpiruljon a bőre is. Persze a sütési idő függ a sütőtől is, úgyhogy kísérletezd ki te is nálad melyik a legjobb hőfok és sütési idő.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.szer-etet.hu/paleo_sult_csirke_szezamos_repas_brokkolival

Sült csirke (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Vörösboros-gombás csirkemell
Vörösboros-gombás csirkemell

A húst felszeleteljük,sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, mindkét oldalán hirtelen elősütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük. A hagymát felszeleteljük, majd a serp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött csirke
Töltött csirke

A csirkét megmossuk, tokozzuk, kivágjuk a zsírzóját és megszárítjuk. A mellére fektetjük, majd a hátát felvágjuk 5-6 cm-re, úgy hogy jobban feküdjön a tepsiben. Belülről megszórjuk...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Közepes
share
Avatar Grillcsirke
Grillcsirke

A csirkét kívül-belül alaposan megsózzuk, a zsályaleveleket pedig belehelyezzük. A combjait spárga vagy fapálcika segítségével összerögzítjük, majd az egész csirkét lekenjük olvasz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres-ropogós csirkeszárnyak
Fűszeres-ropogós csirkeszárnyak

♥ A csirkeszárnyakhoz A fűszereket összekeverjük, és egy mélyebb tálba öntjük. Ráreszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, hozzáadunk egy fél deci olivaolajat. A szárnyakat megmos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk