- 1 csomag ALDI pulyka tokányhús
- 4 kis fej vöröshagyma
- olivaolaj
- 2 teáskanál őrölt piros fűszerpaprika
- alaplé (1 bio leveskocka egy bowl-nyi forró vízben oldva)
- 2 evőkanál hajdina liszt sűrítéshez
- majoranna, rozmaring, bazsalikom
- 10 szem egész bors
- egy kiskanál fokhagyma por
- só, bors
A hagymát felvágjuk, dinszteljük bőséges mennyiségű olivaolajon.
A pulykacsíkokat hozzáadjuk, addig forgatjuk amíg teljesen fehér nem lesz. Megsózzuk-borsozzuk
Hozzáadjuk az alaplét és lefedjük kis lángon - sokáig pároljuk pároljuk.
Közben egyszer csak váratlanul hozzáadjuk a fűszereket
A legvége előtt pár perccel óvatosan adagolva a hajdina liszttel besűrítjük
1. Elkészítjük a szószt. Ehhez összekeverjük a tejfölt, a tojássárgáját, a zúzott fokhagymát, az ételízesítőt és a sajtot. 2. A húst szeletekre vágjuk, majd bepanírozzuk (liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1.A vajból, petrezselyemből, fokhagymából, sóból, borsból egy aprítógép segítségével fűszervajat készítünk. 2.A csirkemelleket felnyitjuk úgy, hogy egy nagy szelet legyen belőle,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsirkemellet tisztítsd meg, vagdosd be, de ügyelj arra, hogy ne vágd át teljesen. Sózd és borsozd ízlés szerint. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a zúzot...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű