30 dkg hús vékony csíkokra vagy kockákra felszelve
50 dkg spagetti száraz tészta
só
őrölt bors
2 ek (olíva)olaj
1 db piros kaliforniai paprika
2 db paradicsom
1 kicsi doboz sűrített paradicsom
1 kisebb fej vöröshagyma
1 mk csípős porpaprika
1 ek méz
1 ek petrezselyemzöld aprítva
lőször a tésztát sós vízben félkeményre kifőzzük,vízzel leöblítjük és leszűrjük. A kaliforniai paprikát vékonyabbra szeljük,a paradicsomot is feldaraboljuk. Egy nagyobb lábasban a felmelegített olajra rátesszük a felcsíkozott húst,kevergetve jól lepirítjuk,majd rátesszük a paprikát,paradicsomot,vöröshagymát,tovább kevergetjük, sütjük. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, csípős porpaprikát,ezzel is jól összesütjük,sózzuk,borsozzuk,tehát csak a sütés vége felé,majd 4-5 dl vízzel felöntjük,összefőzzük,jól össze fog sűrűsödni. A végén hozzáadjuk a mézet és petrezselyemzöldet.
A kész húsos szószba keverjük a kifőzött tésztánkat és összeforraljuk, kb 5 percig kevergetve készre főzzük. Reszelt sajttal vagy anélkül tálaljuk,ki hogyan szereti.
Ha panírozod akkor kevés liszt, tojás( max 2 db),zsemlemorzsa és a sütéshez kb. 6-8 dl olaj.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított húst felkockázzuk és lecsöpögtetjük. Az olajat felforrósítjuk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 0,5 dl vízzel. Fedő al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, lisztbe forgatjuk, és kevés olajon hirtelen pirosra sütjük. 2. A gombát megtisztítjuk, apróra daraboljuk, a hagymát apróra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz