csirkemell
szeletelt bacon szalonna
kicsi só
A csirkemellet hosszúkás darabokra vágjuk, kicsit besózzuk. (De csak óvatosan azzal a sóval, mert a szalonna is sós, nehogy elsózzuk az ételt.)
A jénai alját bacon szalonnával kirakjuk.
Majd a darabokat egyesével bacon szalonnába tekerjük és egymás mellé a jénaiba helyezzük.
Kb. 30 percet letakarva 200 fokon sütjük, majd levesszük a jénai tetejét és 250 fokon készre sütjük. Ezt mindenki döntse el maga, hogy mennyire szereti ropogósan, csak vigyázzunk, nehogy kiszáradjon nagyon a szalonna.
Rizzsel, burgonya pürével, krokettel, párolt zöldséggel tálalhatjuk, ki mivel szereti.
Másnap hidegen, a házi francia zsúrkenyerünkkel ettük. Így, hideg szendvicsnek elkészítve is finom volt.
A csirkemelleket középen kettévágjuk, de csak addig, hogy kitudjuk hajtani a húst. Így kapunk egy nagyobb szeletet. Ezt óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és addig a hűtőbe r...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA kechupból, mézből és a fűszerekből egy pácot keverünk, amibe belevagdaljuk a fokhagymagerezdeket. Jól beleforgatjuk a húst, és 3-4 órán át lefedve hagyjuk, hogy az ízek átjárj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellről a bőrt lehúzzuk és a csont mentén félbevágjuk. Tepsibe tesszük csonttal lefelé fordítva. Megsózzuk, mustárral bekenjük, fűszerporral beszórjuk, majd a fokhagymáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockákra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Egy kanál zsírt felhevítünk, üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rátesszük a húst és folyamatosan kevergetve feh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű