• 1 csirkemell
• 1 póréhagyma
• 0,5 dl főzőtejszín
• 1 evőkanál mustár
• 1 teáskanálnyi curry
• só, bors
• olaj
A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy korty vízzel. Közben a mustárt belekeverjük a tejszínbe és a fűszereket is hozzáadjuk, leöntjük vele a húst és kis lángon puhára főzzük.
A meghámozott, egész fokhagymagerezdeket szegfűszeggel és zsályával fűszerezett levesben forrald fel, majd mérsékelt tűzön lefedve főzd kb. 20 percig. A megfőtt levest egy szűrőn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, formázott csirkét kívül belül megsózzuk. Pecsenyesütőbe tesszük. A zsírt felhevítjük, a csirkére öntjük és a csirkét középforró sütőben, saját zsírjával öntözgetve...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA gyroshoz a húst tetszőleges csíkokra vágjuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és jól összeforgatjuk. Ha van rá lehetőség, néhány órára hűtőbe tessz...
Elkészítési idő: 75perc Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyakhoz A csirkeszárnyakat a forgónál megtekerjük, majd kettévágjuk, hogy legyen egy alsó és egy felső részük. A lisztet, a füstölt fűszerpaprikát, a róma...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű