1 egész kacsa
Só
Bors
2 db narancs
Rozmaring
Lila káposzta
Olaj
Cukor
Ecet
Őrölt kömény
Alma
Megtisztítom, beirdalom a kacsát.Sózom borsozom.Beteszem egy jénaiba vagy tepsibe.Lefedem fóliával és 180 fokon körülbelül 1-1,5 óráig sütöm alsó felső programon.Ha letelt az idő megfordítom a kacsát.Visszateszem a fóliát is és még sütöm 40 percig.Leveszem a fóliát.Mellé karikázom a narancsot, megszórom a rozmaringgal.Visszateszem még meg nem pirul a teteje.Lila káposztát lereszelem.Besózom.Hagyom állni 10-15 percig.Pici olajat hevítek, kinyomkodjuk a káposztát.Rárakom az olajra a káposztát addig az almát lereszeljük.Hozzá adjuk a káposztához az almát,pároljuk pár percig és utána ízesítjük.Előbb egy kevés ecettel utána őrölt köménnyel és cukorral ízlés szerint.
A csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem. A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet összekockázzuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, ráöntjük a szószt, ananászt és paprikát darabolunk bele és 15 percig lassú lángon főzzük. Rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a mézet, fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, 1 evőkanál olívaolajat, a sót és a borsot. A fűszeres mártás felét tedd félre, a többiben forgasd meg a hússzeleteket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát felszeleteljük. Az olaj felén megpirítjuk, először 3-4 percig fedő alatt puhítjuk (időnként megkeverjük), majd a fedőt levéve rendszeres keverés mellett pirosra sütjük és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű