1 egész kacsa
Só
Bors
2 db narancs
Rozmaring
Lila káposzta
Olaj
Cukor
Ecet
Őrölt kömény
Alma
Megtisztítom, beirdalom a kacsát.Sózom borsozom.Beteszem egy jénaiba vagy tepsibe.Lefedem fóliával és 180 fokon körülbelül 1-1,5 óráig sütöm alsó felső programon.Ha letelt az idő megfordítom a kacsát.Visszateszem a fóliát is és még sütöm 40 percig.Leveszem a fóliát.Mellé karikázom a narancsot, megszórom a rozmaringgal.Visszateszem még meg nem pirul a teteje.Lila káposztát lereszelem.Besózom.Hagyom állni 10-15 percig.Pici olajat hevítek, kinyomkodjuk a káposztát.Rárakom az olajra a káposztát addig az almát lereszeljük.Hozzá adjuk a káposztához az almát,pároljuk pár percig és utána ízesítjük.Előbb egy kevés ecettel utána őrölt köménnyel és cukorral ízlés szerint.
http://gastrohobbi.cafeblog.hu/2017/02/07/bakonyi-csirkecombok-gmlm-videoval/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat mossuk meg, ha szükséges, tisztítsuk meg, majd vádjuk apró darabokra. Egy kis darab vajon pirítsuk puhára, majd rakjuk félre. A vöröshagymát vágjuk apró kockára, a sült máj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelteszünk annyi tésztát főni, amennyit egy 4 fős családnak szoktunk, ami elég szokott lenni. Miközben a tészta fő, a zöldségeket és a csirkemellet előkészítjük, karikázzuk, kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sózott borba áztasd be az őszibarackot legalább fél órára. A csirkemellet klopfold ki, majd tedd rá az őszibarackot, és szórj a közepére reszelt sajtot. A húst hajtsd össze kis b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű