Családireceptkönyv.hu

Narancsos Kacsa


Írta:

Elk. idő: 2,5-3 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 egész kacsa

Bors
2 db narancs
Rozmaring
Lila káposzta
Olaj
Cukor
Ecet
Őrölt kömény
Alma

Elkészítés:


Megtisztítom, beirdalom a kacsát.Sózom borsozom.Beteszem egy jénaiba vagy tepsibe.Lefedem fóliával és 180 fokon körülbelül 1-1,5 óráig sütöm alsó felső programon.Ha letelt az idő megfordítom a kacsát.Visszateszem a fóliát is és még sütöm 40 percig.Leveszem a fóliát.Mellé karikázom a narancsot, megszórom a rozmaringgal.Visszateszem még meg nem pirul a teteje.Lila káposztát lereszelem.Besózom.Hagyom állni 10-15 percig.Pici olajat hevítek, kinyomkodjuk a káposztát.Rárakom az olajra a káposztát addig az almát lereszeljük.Hozzá adjuk a káposztához az almát,pároljuk pár percig és utána ízesítjük.Előbb egy kevés ecettel utána őrölt köménnyel és cukorral ízlés szerint.

Narancsos Kacsa

Kinek a kedvence ez a recept?


Szilvi
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Csirkefalatok Budapest módra
Csirkefalatok Budapest módra

A csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem. A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát....

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Édes-savanyú csirke
Édes-savanyú csirke

A csirkemellet összekockázzuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, ráöntjük a szószt, ananászt és paprikát darabolunk bele és 15 percig lassú lángon főzzük. Rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mézes dijoni csirkemell
Mézes dijoni csirkemell

Keverd össze a mézet, fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, 1 evőkanál olívaolajat, a sót és a borsot. A fűszeres mártás felét tedd félre, a többiben forgasd meg a hússzeleteket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Mustáros gombás csirkemell
Mustáros gombás csirkemell

A gombát felszeleteljük. Az olaj felén megpirítjuk, először 3-4 percig fedő alatt puhítjuk (időnként megkeverjük), majd a fedőt levéve rendszeres keverés mellett pirosra sütjük és...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk