3-400 g csirkemell filé
egy kicsi hagyma
kókuszolaj
500 g passzírozott paradicsom
só, bors, oregánó, bazsalikom, fokhagyma
víz
150 g bulgur
A hagymát felkockázzuk, egy kevés kókuszolajon “megfonnyasztjuk”, hozzáadjuk az apró darabokra vágott húst, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel, pár percig fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, édesítőt, beleöntjük a bulgurt, és fedő alatt puhára főzzük. Ha szükséges, akkor pótoljuk a vizet.
Csak a bulgur szénhidráttartalmát vettem figyelembe, azzal számolva kb. 100-105 g ch az egész adag, én három részre osztottam.
◾️A hagymát és az almát megpucoljuk, majd cikkekre vágjuk. ◾️A májat is megtisztítjuk. ◾️Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a májat és kicsit lepirítjuk. ◾️Ezu...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirke combokat, mellét alaposan megmossuk. A csontok mentén bevágjuk a húst. Kissé kilapítjuk, majd fűszerezzük. Egy tálba tesszük, olajjal lelocsoljuk. 4 órára, de legjobb,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pulykamellet daráld le és keverd össze a fokhagymával, a tojással, valamint sóval, szerecsendióval fűszerezd, és gyúrj belőle húsgolyókat. Forró zsiradékban egy serpenyőben süs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrósítsunk fel 1,5 evőkanál sertészsírt egy lábasban, majd pirítsuk meg benne a vöröshagymát, amíg arany barnává válik. Vegyük lejjebb a gázt, adjunk hozzá fél teáskanál csemege...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű