3-400 g csirkemell filé
egy kicsi hagyma
kókuszolaj
500 g passzírozott paradicsom
só, bors, oregánó, bazsalikom, fokhagyma
víz
150 g bulgur
A hagymát felkockázzuk, egy kevés kókuszolajon “megfonnyasztjuk”, hozzáadjuk az apró darabokra vágott húst, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel, pár percig fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, édesítőt, beleöntjük a bulgurt, és fedő alatt puhára főzzük. Ha szükséges, akkor pótoljuk a vizet.
Csak a bulgur szénhidráttartalmát vettem figyelembe, azzal számolva kb. 100-105 g ch az egész adag, én három részre osztottam.
1. A hússzeleteket kiverem, sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, majd egymásra helyezve, folpackkal lefedve másnapig a hűtőbe teszem. 2. A gyros nyársra húzom egymás után szépe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kacsamelleket kettévágom, a zsíros bőrt leszedem róla, egy keveset félreteszek. A megtisztított melleket megtűzdelem a hájdarabkákkal, hogy a hús omlós legyen. Szebben sül, ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra, és a fokhagymát vágjuk apró...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkehúst megtisztítjuk, megmossuk, daraboljuk, besózzuk. A hagymát és a zöldpaprikát tisztítás után finomra vágjuk, majd feltesszük a felforrósított kevés olajba. Mikor üveg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű