3 nagyobb csirkemell filé
300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
200 g tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.
A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatjuk.
A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirkés tölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk. (A hézagok eltüntetésére, még tehetünk rá bacont.)
Az őzgerincformát a nagy gáztepsibe helyezzük, hogyha sülés közben kifolyna a leve, akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
A rántott pulykamell elkészítéséhez a pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A panírozáshoz összekeverjük a morzsákat, felverjük a tojást egy csipet sóval és bor...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Pörkölt alapot készítünk, amiben a feldarabolt pulykanyakat puhára főzzük, zsírjára sütjük. 2. Mindig csak kevés vizet töltsünk alá. 3. Aki a csontot szereti szopogatni,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA melleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. Meghintjük sóval, borssal. Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Beletépkedjük a tiszta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk, majd megszórjuk a mexicói villámpáccal, összekeverjük, és 1-2 órát hűtőbe téve pácoljuk. 2. Az olajat felforrósítjuk, majd megfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz