menu

Családireceptkönyv.hu

Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemáj
60 dkg burgonya
3 gerezd fokhagyma
majoránna
oregáno
őrölt pirospaprika
só, bors
olaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához keverjük, kiolajozott tepsibe tesszük. Fél dl olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a burgonyára és a májra öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell sütés fortélyai
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Csirkemell sütés fortélyai

A csirkemellet mossuk meg, és egy papírtörlővel szárítsuk meg. A serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj felolvadt tegyük bele a csirkét és...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csirkemell rozmaringnyárson
Csirkemell rozmaringnyárson

A megmosott, szárazra törölt csirkemellet kockázzuk fel. Enyhén sózzuk, borsozzuk, forgassuk össze a zúzott afokhagymával, a citromlével és 3-4 evőkanál extraszűz olivaolajjal. Ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyömbéres csirkemell
Gyömbéres csirkemell

A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát finomra vágjuk, meghámozzuk, a gyömbért lereszeljük. A fokhagymát apróra vágjuk, a hegyes erős paprikát pedig karikákra. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilonka
Töltött csirkemell sajttal, sonkával, spenóttal_hide
Töltött csirkemell sajttal, sonkával, spenóttal_hide

Elkészítés: A csirkemellet harmonika szerűen bevagdossuk, kiterítjük és óvatosan kiklopfoljuk ,hogy egy nagy vékony szeletet kapjunk. Befűszerezzük, (só, bors , fokhagyma granulá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk