Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kolozsvári csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 főre: 1 nagyobb csirke, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál apróra vágott friss tárkonylevél, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl sűrű tejföl, 1 dl tejszín, só, bors


Burgonyalepény

Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 1 tojás, 1-2 evőkanál olaj

Elkészítés:


A csirkét megtisztítjuk, majd kisebb darabjaira vágjuk. Megsózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a füstölt szalonnát apró darabokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a pörcöt leszűrjük és félretesszük. A visszamaradt zsíron sárgára fonnyasztjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, mindkét oldalukon jól átsütjük a hagymás zsíron. A serpenyőből kivesszük, és melegen tartjuk. A pecsenyeléhez hozzákeverjük a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, a megtisztított, finomra zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és az apróra vágott tárkonylevelet. Ráöntjük a fehérbort és felforraljuk, majd a serpenyőbe visszatesszük a csirkedarabokat. Fedő alatt, gyakori kevergetés közben puhára pároljuk. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, rászórjuk a szalonnapörcöt, jól átforgatjuk, és egyet forralunk rajta. Legjobban burgonyalángos vagy burgonyalepény illik mellé, de vajas galuskával is nagyon finom.


a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd puha masszává dolgozzuk a felvert tojással, olajjal és a liszttel. Gombócokat formálunk, majd lepénnyé lapítjuk és kevés zsiradékon, mindkét oldalán megsütjük.

Kolozsvári csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Csirkehusis alagút
Csirkehusis alagút

A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros rántott csirkemell
Mustáros rántott csirkemell

A húst felszeljük, enyhén kiklopfoljuk. A húsok mindkét oldalát vékonyan átkenjük a mustárral. Ezután lisztbe forgatjuk. A tojást felverjük, fűszerezzük sóval, borssal és összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Füstölt libamell
Füstölt libamell

Előző nap a libamellet lehártyázom, megformázom, a bőrét rombusz alakban beirdalom, - vigyázva, hogy csak a bőrbe vágjak bele és a húsba ne – majd fél maréknyi sóval, kevés durvára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Omlós fűszeres csirke (Sóbors)
Omlós fűszeres csirke (Sóbors)

A csirkemellfilét szeleteljük olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, ha szükséges, klopfoljuk. A lisztet szórjuk keverőtálba, adjuk hozzá a keményítőt, szódabikarbónát vagy sütő...

Elkészítési idő: 20+25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk