30 dkg csirkemell
2 kanál paradicsompüré
6 kanál ananász kocka
6 kanál sárgarépa szelet
4 kanál Kukorica
4 kanál bambusz szeletek
Olaj
Fűszerek:
Só
2 kanál cukor
2 kanál ecet
2 kanál keményítő
A feldarabolt csirkemellhez adjunk sót, borsot, és egy kis vizet. Keverjük össze, adjuk hozzá a keményítőt és ismét alaposan forgassuk össze. Hagyjuk pihenni a húst kb. 20 percig.
Egy serpenyőbe annyi olajat öntsünk, hogy elfedje a csirkekockákat, de ügyeljünk arra hogy az olaj ne legyen forró. Sütés közben óvatosan kevergessük, nehogy összeragadjanak vagy a wok aljához süljön a hús. Miután megsült a csirke, öntsük le róla a felesleges olajat.
Wokban kevés olajjal és vízzel megfőzzük a bambuszt, ananászt, sárgarépát és a kukoricát, majd hozzáadunk kevés paradicsompürét, sót, cukrot, ecetet. Továbbfőzés után belekeverjük az elősütött húst és főzés közben hozzáadjuk a vízzel hígított keményítőt. A tetejére kevés szezám olajat rakunk és így tálaljuk.
A húst kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A paprikát megmossuk és kockákra vagy rövid csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rárakjuk a húst és megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA páchoz először apróra vágjuk a fokhagymát és lereszeljük a citrom héját. Egy kis edényben összekeverjük a joghurttal a mézet, koriandert, köményt, sót, borsot, zúzott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA snidlinget, bazsalikomot, oreganot apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. Az apróra vágott zöld fűszereket elkeverjük a krémsajttal, majd ízesítjük s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszakát a hűtőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű