6 darab egész csirkecomb
50 dkg krumpli
10 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
1 evőkanálnyi kakukkfű
só, bors
Ez valóban nem bonyolult recept, a tényleges munkád alig lesz tíz perc. A krumplikat pucold meg, vágd egyforma cikkekre vagy akár karikákra. A csirkecombokat mosd át alaposan, majd szárítsd meg papírtörlővel. Dörzsöld át a combokat, a vajjal, a fűszerekkel és a tört fokhagymával is.
Ha mindezzel megvagy, végy elő egy tepsit, vajazd ki, szórd az egyik felébe a krumplit, a másikba combokat. Fedd le az egészet alufóliával úgy, hogy sehol se szökhessen ki a gőz. Told be 180 fokra előmelegített sütőbe, süsd 35-40 percig, majd vedd le a fóliát, és 200 fokon még süsd körülbelül 20-25 percig, hogy szépen megpiruljon. Készíthetsz mellé finom salátát vagy savanyúsággal is tálalhatod. Jó étvágyat!
Elronthatatlan recept, amivel bármikor sikert arathatsz! Csak befűszerezed, betolod a sütőbe, közben pedig foglalkozhatsz valami egészen mással; majd ha kész, kiveszed, és már tálalhatod is a finom vacsorát!
Szinte bármivel feldobhatod, lehet csípős, lehet tejszínes, jól áll neki a sajt, de teljesen csupaszon is nagyon finom.
A pulykacombok csontját kibontjuk, a helyére lángolt kolbászt vagy házi kolbászt dugunk. A húst összetűzzük, eredeti formára igazítjuk, füstölt szalonnával megtűzdeljük és kissé me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa húst csinos, vékony szeletekre vágom, forró serpenyőben megpirítom, aztán félreteszem. Ugyanabban a serpenyőben elkezdem összerakni az alapot. Kevés vajon és olajon megdinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kisütésnél nem fontos a zsiradék, de aki szeretné, hogy hirtelen ropogósra süljön, az őre akkor lehet 1 evőkanál olaj alá, vagy önmagában mehet egyből a serpenyőbe, vagy a tepsib...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA főzés előtt előkészítem a hozzávalókat. A paprikát nagyobb darabokra vágom, hagymákat szeletelem. Csirkemellet kockázom, a kolbászt felkarikázom. Felmelegítem a húsleves alapleve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű