Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
3 tojásfehérje
só
őrölt bors
5 ek étkezési keményítő
A mártáshoz:
2 dl ketchup
0,5 dl balzsamecet
0,5 dl méz
3 ek szójaszósz
1 mokkáskanál friss reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma vagy póréhagyma
só
őrölt bors
Amikor ezt az ételt készítem, odafigyelek, hogy a köret már lehetőleg készen legyen, mikor az első husik kisülnek, különben előfordulhat, hogy a gyerkőcök nem győzik kivárni, és a husik hamarabb elfogynak…
Elkészítés:
A csirkemellet vékony darabokra (úgy gyerek-maroknyira) szeletelem.
Kettéveszek 3 tojást, a fehérjéket abba a tányérba teszem, amiben majd a husikat megforgatom, a sárgákhoz további 1-2 egész tojást is keverek. Sózom, majd egy serpenyőben kevés olajon rántottát készítek. Késsel egy vágódeszkán apró darabokra vágom, majd a menet közben kifőtt rizshez forgatom.
A tojásfehérjéket villával habosra verem, kézi habverővel keverve adom hozzá a keményítőt, sózom, borsozom. A husidarabokat ebben a masszában alaposan megforgatom, és forróra hevített olajban, ügyelve, hogy ne érjenek össze, közepes lángon – aranybarnára sütöm. A kész falatokat papírszalvétára emelem.
A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágom, a gyömbért lereszelem és az összes hozzávalót egy tálban összekeverem. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítem. Tálkában, vagy közvetlenül a tányéron adom a csirke mellé.
Előfordult, hogy csak őrölt gyömbér volt itthon, balzsamecet pedig egyáltalán nem, de ez nem tartott vissza, hogy megcsináljam. Senki nem reklamált, és ugyanolyan gyorsan elfogyott…
A zöldséges húsnál a hangsúly a pácon van, amit közvetlenül sütés előtt kell a húsra önteni. Az összes zöldséget felaprítjuk falatnyi darabokra, a gyömbért és a hagymát finomra. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb. 50 dkg csirkemellet (pulyka is lehet) csíkokra vágunk, besózzuk, borsozzuk. Egy kevés olajon először addig sütjük, amíg csíkok mindkét oldala szép fehér lesz. Majd rárakunk egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem. A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉrdemes nagyobb mennyiséget bekeverni! Zárható üvegben hosszan tárolható!
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Könnyű