Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
3 tojásfehérje
só
őrölt bors
5 ek étkezési keményítő
A mártáshoz:
2 dl ketchup
0,5 dl balzsamecet
0,5 dl méz
3 ek szójaszósz
1 mokkáskanál friss reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma vagy póréhagyma
só
őrölt bors
Amikor ezt az ételt készítem, odafigyelek, hogy a köret már lehetőleg készen legyen, mikor az első husik kisülnek, különben előfordulhat, hogy a gyerkőcök nem győzik kivárni, és a husik hamarabb elfogynak…
Elkészítés:
A csirkemellet vékony darabokra (úgy gyerek-maroknyira) szeletelem.
Kettéveszek 3 tojást, a fehérjéket abba a tányérba teszem, amiben majd a husikat megforgatom, a sárgákhoz további 1-2 egész tojást is keverek. Sózom, majd egy serpenyőben kevés olajon rántottát készítek. Késsel egy vágódeszkán apró darabokra vágom, majd a menet közben kifőtt rizshez forgatom.
A tojásfehérjéket villával habosra verem, kézi habverővel keverve adom hozzá a keményítőt, sózom, borsozom. A husidarabokat ebben a masszában alaposan megforgatom, és forróra hevített olajban, ügyelve, hogy ne érjenek össze, közepes lángon – aranybarnára sütöm. A kész falatokat papírszalvétára emelem.
A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágom, a gyömbért lereszelem és az összes hozzávalót egy tálban összekeverem. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítem. Tálkában, vagy közvetlenül a tányéron adom a csirke mellé.
Előfordult, hogy csak őrölt gyömbér volt itthon, balzsamecet pedig egyáltalán nem, de ez nem tartott vissza, hogy megcsináljam. Senki nem reklamált, és ugyanolyan gyorsan elfogyott…
A csirkemelleket felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk. A megtisztított burgonyát egy konyhai robotgép nagy lyukú reszelőjén lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, belereszeljük a fo...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: KönnyűLépés 1 A kockára, vagy vékony csíkokra vágott csirkehúst erős lángon, hirtelen pirítsuk aranysárgára 2-3 evőkanál olajon. Lépés 2 Öntsünk hozzá 4 dl hideg vizet, adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet megpároljuk a levesben. A zsemléket, a főtt tojást kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymában megpároljuk a szeletelt gombát,(lehet csirkemájjal gazdagítani). Felapr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combokat le tisztítom, folyó víz alatt alaposan lemosom, ketté vágom, és tovább mosom, egy lábasba öntöm az olajat, a hagymát felszeletelem vékony csíkokra, az olajhoz rakom, és...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: Könnyű