menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás pulykamell


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg pulykamell, 20 dkg tőkegomba, 1 kis fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez, 2 dl tej, 2 dl joghurt, liszt, só, pirospaprika, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem.

Elkészítés:


A vékonyra kivert hússzeleteket a finomra tört fokhagymával ízesített tejben, a hűtőszekrényben egy napig pácoljuk. Másnap a páclevet leitatjuk róla, a húst kissé megsózzuk
és paprikás lisztbe forgatva mindkét oldalát pirosra sütjük. Tűzálló tálra szedjük és melegen tartjuk. A visszamaradt olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a felszeletelt gombát hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk és zsírjára sütjük. Egy púpozott teáskanál liszttel megszórjuk és annyi fokhagymás páclevet adunk hozzá, hogy sűrű mártást kapjunk. Jól összeforraljuk és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
Végül a joghurttal felengedjük, de ezzel csak megforrósítjuk, nem forraljuk fel.
A húsra öntjük, és ha kell, a sütőben átmelegítjük. Vajas galuskával vagy párolt rizzsel körítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Készíthetjük bármilyen gombával. (Galócával természetesen nem.)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás-mustáros csirkemell
Almás-mustáros csirkemell

Előkészületek: A csirkét tisztítsuk meg, vágjuk fel falatnyi darabokra. Az almát hámozzuk meg, magházát távolítsuk el, majd reszeljük le. Keverjük össze a citromlével, így nem b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Gyulai csirkemell
Csirkemell - Gyulai csirkemell

1. A csirkemelleket úgy csontozom ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjak. 2. A kolbász bőrét lehúzom és 4 egyforma darabkára vágom. 3. A csirkemell darabokat éles késsel felszú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve
Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve

A combokat csontozzuk ki. Egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva, emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
TÁNTORGÓ KAKAS
TÁNTORGÓ KAKAS

A kakast feldaraboljuk, megsózzuk. A finomra vágott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, majd a húsdarabokat mindkét oldalukon lepirítjuk. Ezután nagy, lapos, tűzálló tálra vagy...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk