Családireceptkönyv.hu

Gombás pulykamell


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg pulykamell, 20 dkg tőkegomba, 1 kis fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez, 2 dl tej, 2 dl joghurt, liszt, só, pirospaprika, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem.

Elkészítés:


A vékonyra kivert hússzeleteket a finomra tört fokhagymával ízesített tejben, a hűtőszekrényben egy napig pácoljuk. Másnap a páclevet leitatjuk róla, a húst kissé megsózzuk
és paprikás lisztbe forgatva mindkét oldalát pirosra sütjük. Tűzálló tálra szedjük és melegen tartjuk. A visszamaradt olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a felszeletelt gombát hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk és zsírjára sütjük. Egy púpozott teáskanál liszttel megszórjuk és annyi fokhagymás páclevet adunk hozzá, hogy sűrű mártást kapjunk. Jól összeforraljuk és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
Végül a joghurttal felengedjük, de ezzel csak megforrósítjuk, nem forraljuk fel.
A húsra öntjük, és ha kell, a sütőben átmelegítjük. Vajas galuskával vagy párolt rizzsel körítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Készíthetjük bármilyen gombával. (Galócával természetesen nem.)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
FOKHAGYMÁS-TEJFÖLÖS CSIRKEMELL
FOKHAGYMÁS-TEJFÖLÖS CSIRKEMELL

A csirkemellet felkockázzuk, serpenyőbe tesszük, és az olajon magas tűzön megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, 2 perc után fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymákat, és pirítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gong bao csirke 2
Gong bao csirke 2

Keverjük össze az összes csirke hozzávalót egy tálban, és hagyjuk kicsit pácolódni min. 10 percet. Közben a mártást főzzük össze, amíg a cukor fel nem olvad. Egy wokban vagy nagymé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar EZERSZIGET CSIRKEMELL
EZERSZIGET CSIRKEMELL

A csirkemelleket keresztben 2 szeletre vágjuk, kivajazott tálba tesszük és megsózzuk. Összekeverjük a tejszínt, a ketchupot, a zúzott fokhagymát és a parmezánt, majd a húsokra önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Csirkemájas rizottó
Csirkemájas rizottó

Az olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott gombat. Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk