80 dkg pulykamell, 20 dkg tőkegomba, 1 kis fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez, 2 dl tej, 2 dl joghurt, liszt, só, pirospaprika, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem.
A vékonyra kivert hússzeleteket a finomra tört fokhagymával ízesített tejben, a hűtőszekrényben egy napig pácoljuk. Másnap a páclevet leitatjuk róla, a húst kissé megsózzuk
és paprikás lisztbe forgatva mindkét oldalát pirosra sütjük. Tűzálló tálra szedjük és melegen tartjuk. A visszamaradt olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a felszeletelt gombát hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk és zsírjára sütjük. Egy púpozott teáskanál liszttel megszórjuk és annyi fokhagymás páclevet adunk hozzá, hogy sűrű mártást kapjunk. Jól összeforraljuk és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
Végül a joghurttal felengedjük, de ezzel csak megforrósítjuk, nem forraljuk fel.
A húsra öntjük, és ha kell, a sütőben átmelegítjük. Vajas galuskával vagy párolt rizzsel körítjük.
Készíthetjük bármilyen gombával. (Galócával természetesen nem.)
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát a vörösborban, mikróban 2-3 percig előfőzzük. Összevágjuk az újhagyma fehér részeit és lereszeljük a fokhagymát. A pulykamellett kisebb kockákra vágjuk, besózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet hosszában kettőbe vágjuk, így négy vékony szelet hús lesz. Átkenjük mindkét oldalukat a fűszerekkel. A vajat felmelegítjük és a húsok minkét oldalát aranybarnára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű