80 dkg pulykamell, 20 dkg tőkegomba, 1 kis fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez, 2 dl tej, 2 dl joghurt, liszt, só, pirospaprika, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem.
A vékonyra kivert hússzeleteket a finomra tört fokhagymával ízesített tejben, a hűtőszekrényben egy napig pácoljuk. Másnap a páclevet leitatjuk róla, a húst kissé megsózzuk
és paprikás lisztbe forgatva mindkét oldalát pirosra sütjük. Tűzálló tálra szedjük és melegen tartjuk. A visszamaradt olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a felszeletelt gombát hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk és zsírjára sütjük. Egy púpozott teáskanál liszttel megszórjuk és annyi fokhagymás páclevet adunk hozzá, hogy sűrű mártást kapjunk. Jól összeforraljuk és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
Végül a joghurttal felengedjük, de ezzel csak megforrósítjuk, nem forraljuk fel.
A húsra öntjük, és ha kell, a sütőben átmelegítjük. Vajas galuskával vagy párolt rizzsel körítjük.
Készíthetjük bármilyen gombával. (Galócával természetesen nem.)
1. Vágjuk karikára a nyers burgonyát, a vörös- és lila hagymát, aprítsuk fel a fokhagymát. 2. 4 dl tejfölbe keverjük bele a pirospaprikát, a fokhagymát, tegyük félre. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kenyeret kis kockákra vágom, amíg elkészítem a csirkemellet, addig a sütőben takarékon (akár nyitott ajtóval) ropogósra pirítom. A csirkemellet és a hagymát is csíkokra vágom...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű1. Vágd csíkokra vagy kockákra a csirkét, apróra a hagymát és a fokhagymát. 2. Tedd fel a vizet forrni a tésztának. 3. Az olívaolaj felén egy széles serpenyőben pirítsd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A combokat átkenjük a sóval és a borssal, hagyjuk egy kicsit állni. A csípős szószt és a mézet közben összedolgozzuk és átkenjük vele a húsokat, csak egy vékony réteg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű