menu

Családireceptkönyv.hu

"Bele mindent" csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


alók:
3 db csirkecomb forgójánál kettévágva, vagy 6-8 db csirkeszárny
kb. 3/4 kg krumpli
2 fej lila hagyma
2 db alma
2-3 db sárgarépa
1 dl fehér bor
kevés őrölt rozmaring
ételízesítő
csirke fűszersó
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:



A krumplit, a hagymát, a répát és az almát meghámozom. Egy tálba egyforma vastagságúra gyalulom a hagymát, a krumplit és a répát, az almát pedig gerezdekre vágom. Ételízesítővel megszórom az egészet, és kézzel jól átforgatom. A tepsibe öntöm, majd rápakolom a fűszersóval ízesített húsdarabokat. Aláöntöm a fehérbort, és alufóliával jó szorosan lefedem, hogy a gőzben tudjon puhulni a zöldség és a hús. Kb. egy órán át hagyom párolódni az előmelegített sütőben, aránylag alacsony lángon, majd leveszem a fóliát. Megszúrom a biztonság kedvéért a húst, és ha a elég puha, akkor a reszelt sajtot az étel tetejére szórom, és visszatolom a tepsit a sütőbe. Kicsit feljebb veszem a gázt, és adok neki még egy negyed órát, hogy a bor és a zöldségek leve elpárologhasson, és a sajt is ráolvadjon.

"Bele mindent" csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Májpuffancs
Májpuffancs

A csirkemájat kb. fél órát tejbe áztatom, ledarálom a főtt krumplival együtt, és összekeverem a többi hozzávalóval. Forró olajban kanállal kiszaggatva sütöm ki.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hízott kacsamáj vörösborban karamellizált hagymával
Hízott kacsamáj vörösborban karamellizált hagymával

Olvasszuk meg a vajat az olajjal, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott hagymát. Öt percig pirítsuk, majd adagoljuk bele a 2,5 dl vörösbort, az ecetet, a cukrot és egy kevés sót, bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Rántott csirkemell Shanghai módra
Rántott csirkemell Shanghai módra

A húst ujjnyi darabokra vágjuk. A kukoricapelyhet összetörjük. A lisztet, a tojásokat, az ásványvizet, a mustárt és a fűszereket összekeverjük. A húsokat először a tésztába mártjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres juhtúróval töltött csirke GM
Fűszeres juhtúróval töltött csirke GM

Először is finoman ki kell klopfolni a szeletekre vágott húst. Én két zacskó közé szoktam tenni, így nem fröcsköl szanaszét és nem is ragad le; közben is zacskóstul forgatom. Ha sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk