menu

Családireceptkönyv.hu

"Bele mindent" csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


alók:
3 db csirkecomb forgójánál kettévágva, vagy 6-8 db csirkeszárny
kb. 3/4 kg krumpli
2 fej lila hagyma
2 db alma
2-3 db sárgarépa
1 dl fehér bor
kevés őrölt rozmaring
ételízesítő
csirke fűszersó
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:



A krumplit, a hagymát, a répát és az almát meghámozom. Egy tálba egyforma vastagságúra gyalulom a hagymát, a krumplit és a répát, az almát pedig gerezdekre vágom. Ételízesítővel megszórom az egészet, és kézzel jól átforgatom. A tepsibe öntöm, majd rápakolom a fűszersóval ízesített húsdarabokat. Aláöntöm a fehérbort, és alufóliával jó szorosan lefedem, hogy a gőzben tudjon puhulni a zöldség és a hús. Kb. egy órán át hagyom párolódni az előmelegített sütőben, aránylag alacsony lángon, majd leveszem a fóliát. Megszúrom a biztonság kedvéért a húst, és ha a elég puha, akkor a reszelt sajtot az étel tetejére szórom, és visszatolom a tepsit a sütőbe. Kicsit feljebb veszem a gázt, és adok neki még egy negyed órát, hogy a bor és a zöldségek leve elpárologhasson, és a sajt is ráolvadjon.

"Bele mindent" csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirke korma jázmin rizzsel by Tamara Nagy
Csirke korma jázmin rizzsel by Tamara Nagy

a húst csinos, vékony szeletekre vágom, forró serpenyőben megpirítom, aztán félreteszem. Ugyanabban a serpenyőben elkezdem összerakni az alapot. Kevés vajon és olajon megdinszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
ZSEMLEMORZSÁS FŰSZERES CSIRKE MELL ÉS CSIRKE MÁJ ...
ZSEMLEMORZSÁS FŰSZERES CSIRKE MELL ÉS CSIRKE MÁJ ...

a húst és a májat bekentem a reszelt fokhagymával majd megszórtam a fűszerekkel és állni hagytam egy negyedórát.....simán csak zsemlemorzsában forgattam meg és olajban kisütöttem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
Csirkemell, fokhagymás tejfölben pácolva
Csirkemell, fokhagymás tejfölben pácolva

A húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk. A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell Dubarry
Csirkemell Dubarry

A karfiolrózsákat sós vízben roppanósra főzzük, majd hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük. A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek. olajjal kikenünk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk