menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-mustáros csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



60 dkg csirkemellfilé
1 nagy, vagy két közepes alma
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál mustár (válasszuk a kedvenc mustárunkat, ha ez erősebb, akkor nyilván kevesebbet tegyünk az ételbe)
1 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint, kevés frissen őrölt feketebors, 1 teáskanál gyömbérpor
1 evőkanál méz (opcionális, ha esetleg nem elég édes az almánk, vagy túl erős a mustár, ezzel ellensúlyozhatjuk egy kicsit)

Elkészítés:


Előkészületek:

A csirkét tisztítsuk meg, vágjuk fel falatnyi darabokra. Az almát hámozzuk meg, magházát távolítsuk el, majd reszeljük le. Keverjük össze a citromlével, így nem barnul be. :)

Elkészítés:

Egy wokban, vagy magasabb falú serpenyőben kezdjük el melegíteni az olajat. Amikor már forró, dobjuk rá a csirkét, ezt fehéredésig pirítjuk. Amikor ez megtörtént, fűszerezzük, hozzáadjuk az almát, összezúzott fokhagymát és a mustárt, felöntjük kevés vízzel (alig lepje el a csirkét). Alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett 15 perc alatt készre főzzük. A köret mellé lehet akár rizs, akár tészta, lényeg, hogy legyen, mi magába szívja a szaftot. :) Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:




Bármilyen hússal elkészíthető, az eredeti recept például sertéscombbal van. Kísérletezzünk bátran! :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell kolbásszal, kenőmájassal töltve
Csirkemell kolbásszal, kenőmájassal töltve

A csirkemell egyik felét felszúrom és belefűzöm a kolbászt, a másik felét felszeletelem és a szeleteket megkenem kenőmájassal és feltekerem, majd sütőben megsütöm

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyros recept: csirke gyros
Gyros recept: csirke gyros

Készítsd elő a húst. Tisztítsd meg, vágd kb. 1 cm-es csíkokra, szórd meg és dörzsöld be mindenhol a fűszerkeverékkel. Gyros fűszerkeveréket használhatsz boltit is, de a linkre katt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Csirkemáj baconszalonnában
Csirkemáj baconszalonnában

A csirkemájakat letisztogatjuk, 2 órára tejbe áztatjuk. Saláta: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és 2 evőkanál felfórosított olívaolajon 10 percig pirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkecomb baconszalonnába csomagolva
Csirkecomb baconszalonnába csomagolva

10 csirkecomg alsó, besózok, picit megborsozom és majorannával megszóróm. Igy hagyom őket 1 órát a hűtőben pihenni, utánnak betekerem baconnal, kicsit a tetejét pirospaprikával m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk