250 g csirkemell
Ízlés szerint só, bors, fokhagyma, erős paprika vagy zöld fűszerek
A csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borsot mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűszerekkel vagy erős paprikával bolondítható.
Az egészet botmixerrel pürésítjük és ha szép egyenletes, alufóliára rakjuk, összetekerjük, a végeit jó szorosan összetekerjük, hogy egy szép szoros és feszes rúd legyen belőle. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszedjük az alufóliát és hidegen vékony szeletekre szeljük. A legegyszerűbb hűtő hidegen szelni. Mondanom sem kell, hogy a bolti elbújhat mellette és sokkal olcsóbb, mint egy jó minőségű csirkemell sonka.
olívás oregános ízben is nagyon finom. Lehet lila hagymás, vagy lehet tölteni is sajttal
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A felkockázott húst hozzákeverjük és addig pirítjuk, míg feldobja a levét. A gombát leszűrjük és hozzákeverjük, fűszerezzük...
Elkészítési idő:A megmosott csirkemellet vágd ketté és enyhén klopfold ki, nem kell túl vékony legyen a hús. Sózd, borsozd meg. A két hússzeletet tedd egy hőálló tálba. A burgonyát hámozd meg és...
Elkészítési idő:A húst apróbb kockákra vágjuk. (Lehet sertés, csirke, pulyka…) Gyros fűszerkeveréket készítünk: (Ez a mennyiség 1 kg húsra értendő) Minden fűszer őrölt legyen, vagy ha nem az d...
Elkészítési idő: