♥ MÁJ:
80 dkg csirkemáj
2 db közepes hagyma
1 db paradicsom
1/2 db paprika
2 db tojás
1 evőkanál pirospaprika
ízlés szerint majoranna
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
♥ KÖRET::
1.5 kg krumpli
Először a krumplit megpucolom, felkockázom megfőzöm. Ugyanis tovább fő a krumpli mint ahogy elkészül a resztelt máj.
Az egyik hagymát apró kockára vágom,a másikat karikára vágom, mert szerintem így szaftosabb. Majd a paprikát is felcsíkozom, paradicsomnak a héjat levágom,és felkockázom. A májat megpucolom (levágóm a zsírt és ha epés akkor kivágom azt is) és felcsíkozom,majd megmosom.
Kis olajon a hagymát elkezdem dinsztelni. Fél úton olyan 3 perc elteltével hozzá adom a paprikát majd újabb 3 perc múlva a paradicsomot.
Mikor jó szaftos (mini lecsóhoz hasonló) hozzáadom, a májat,beleteszem a borsot,majoránnát(ami nálam majdnem fél zacskó) kb 5 percig folyamatos kavarással pirítom. Felöntöm 2 dl vízzel,majd még főzöm 5 percet, sózóm és ráütök 2 tojást. Rottyan kettőt és kész is van.
Ez a művelet sor kb. 10-15 perc .
Ekkora elkészül a krumpli is, és lehet találni.
Megpucolom az összes zöldséget, a krumplit, ha régi, kockára vágom. A répát vastagabb szeletekre, stb.. Nagyon finom benne a gomba, általában az sem marad ki, vagy a cukkíni, padli...
Elkészítési idő: 1 óraA burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő:1. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a csirkét, a hagymát és a fokhagymát olíva olajban közepes tűzön. 2. Tegyük a petrezselyem kivételével a többi hozzávalót és a pirított csirké...
Elkészítési idő: