2-4 db egész csirkecomb
ízlés szerint:
sárgarépa
petrezselyemgyökér
karalábé
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
olíva olaj
só
fehérbors
majoranna
rozmaring
kakukkfű
fehérbor
A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb hasábokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olíva olajon kicsit megpirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a friss rozmaringot és a kakukkfű leveleket is. Ezután a zöldséges, fűszeres keveréket egy tűzálló tál aljára terítjük. A konyhakész csirkecombok mindkét oldalátmkevés olíva olajon hirtelen átsütjük. Közben sóval, borssal, majorannával ízesítjük, a zöldségágyra fektetjük, majd ráöntjük a kevés olívát, amiben sütöttük. Rászórjuk a kockára vágott lila és vöröshagymát. Picit még borsozhatjuk, sózhatjuk. 2-3 ágacska friss rozmaringot is tegyünk a hús mellé, majd öntsünk alá egy kis vizet és egy pohár fehérbort. Fóliával letakarjuk és előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a hús megpuhult, levesszük róla a fóliát, és néhány perc alatt ropogósra sütjük.
A csirkemell filét kis kockákra vágjuk, majd serpenyőben kevés olajon megsütjük. Mikor már mindkét oldala fehér, sózzuk-borsozzuk, illetve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és így sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A 30×28-as tepsimben készítettem: első lépésben kibéleltem a baconnel. - Rárakosgattam a hússzeleteket. - Egy sor bacon - Ráöntöttem a zöldséget (igen, így fagyottan). - A te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA combokat megmosom, a bőrét eltávolítom, sózom és szűrőben lecsepegtetem róla a felesleges vizet. Közben kikészítem a panírozáshoz a lisztet, a tojást és az áttört kukorica pelyhe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA combokat megtisztítjuk, szárítjuk, majd a bőrüket tágítjuk, hogy a töltelék beférjen alá. A töltelékhez a hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk és a tejben megáztatott zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű