Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 póréhagyma
2 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
1 evőkanál rizsliszt
2 babérlevél
1 kanál citromlé
só, bors
vaj
A húst kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Akár maradék főtt húsból is elkészíthető! A hagymát felvagdossuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a friss citromlevet. Ha a hús megfőtt beletesszük, de nem sütjük csak melegen tartjuk amíg felöntjük a tejföllel. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük a rizsliszttel, ezt ráöntjük a húsra, sózzuk, borsozzuk és a babérlevelet is hozzáadjuk. Lassú tűzőn főzzük néhány percig. Mikor a szósz már sűrű, levesszük a tűzről, kivesszük a babérleveleket és tálalhatjuk is
A pulykahúst felcsíkozzuk, beszórjuk 1 teáskanál fűszerkeverékkel és egy kicsit állni hagyjuk. Majd az olajat teflonserpenyőben felhevítjük, a pulykacsíkokat megpároljuk benne. Amí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy serpenyőben először megpirítjuk a bacont, rádobjuk az összevágott vöröshagymát, és pár perc pirítás után jöhet a kockázott paprika, mellyel együtt pároljuk még két perc...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vagy kis csíkokra vágjuk. Én utóbbi mellett döntöttem. Fűszerezzük tetszés szerint. Én zöldfűszeres keverékkel ízesítettem. Serpenyőben 10g kókuszolajon pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Mikor félig kész a hagyma, rátesszük a hússzeleteket, és megsütjük mindkét oldalát. Ha megsült a husi és a hagyma is, felöntjük a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű