Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 póréhagyma
2 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
1 evőkanál rizsliszt
2 babérlevél
1 kanál citromlé
só, bors
vaj
A húst kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Akár maradék főtt húsból is elkészíthető! A hagymát felvagdossuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a friss citromlevet. Ha a hús megfőtt beletesszük, de nem sütjük csak melegen tartjuk amíg felöntjük a tejföllel. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük a rizsliszttel, ezt ráöntjük a húsra, sózzuk, borsozzuk és a babérlevelet is hozzáadjuk. Lassú tűzőn főzzük néhány percig. Mikor a szósz már sűrű, levesszük a tűzről, kivesszük a babérleveleket és tálalhatjuk is
Nagyobb serpenyőben kevés zsiradékon a szalonnát kisütöm, benne megdinsztelem a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a csirkemellet fehéredésig magas hőfokon átpirítom. Meghintem kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A ratatouille-hoz (azaz francia lecsóhoz) a padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 1/2 órára besózzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük. 2. A paprikákat kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSózom, borsozom, irdalom a bőrét. Tepsibe rakom, vizet öntök alá 1 dl-t, fóliát rakok rá. Előmelegített sütőbe alsó álláson 170 fokon 1,5 óráig sütöm. Leveszem a fóliát, meglocs...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA húst kisebb szeletekre vágom, sózom, borsozom majd lisztbe forgatom és mindkét oldalán elősütöm, majd egy kivajazott sütőtálba sorba lerakom. Közben az ananászt lecsepegtetem, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű