Grillcsirke-házilag.
1 egész csirke,
2 evőkanál pirospaprika,
1 evőkanál lestyán,
1 evőkanál koriander,
3 gerezd fokhagyma,
2 szál rozmaring,
1 csésze olaj,
só.
Elkészítés:
A fentebb leírtak mellett szükséged lesz egy sörösüvegre, ezen fog ülni és sülni a csirke. Miután jó alaposan átmostad a szárnyast, tedd félre. A fűszereket keverd el az olajjal, törd bele a fokhagymát, és tegyél bele sót is. Az így kapott páccal jó alaposan dörzsöld át a csirkét, kívül-belül, amennyire tudod. Ha mindezzel megvagy, ameddig csak lehet, hagyd pácolódni, a legjobb, ha egy éjszakán át lezárt dobozban vagy fóliában pihen, akkor alaposan átjárják az ízek.
Amikor úgy érzed, kész a sütésre kösd össze a lábait, fogd az üres sörösüveget, tölts bele vizet. Húzd rá az üvegre a csirkét, majd tedd egy mélyebb falú tepsi közepébe, a tepsibe önts vizet, és nem előmelegített sütőben, 180 fokon kezdd el sütni. 1,20 dkg.-os csirke kb 80-perc alatt készül el. Az utolsó 20 percben tekerd feljebb a hőfokot, hogy a szárnyas szépen megpiruljon.
Jó étvágyat kívánok!
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a combokat a szárnyról levágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tepsibe, egymás mellé fektetjük a combokat és a szárnyakat. Meglocsoljuk a ch...
Elkészítési idő:Megtisztítjuk a hagymákat, a pórét karikákra vágjuk, a vörös- és lilahagymát pedig félbe, majd szeletekre vágjuk. A gombát is felszeleteljük tetszésünk szerint. A húst kockákra...
Elkészítési idő: 1 óraA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 15 dkg reszelt sajt...
Elkészítési idő: