Hozzávalók (4 személyre):
8 csirkecomb
8 szelet lapka sajt (reszelt is tökéletes)
1/2 l tej
szárnyas füszerkeverék
200g reszelt sajt
kis vaj
1. Kenjük be a füszerkeverékkel a combokat. A bört húzzuk fel és tömködjük meg a szelet sajtokkal.
2. Egy sütöben használható jénaiba, vagy bármibe beleöntjük a tejet és belerakjuk a combokat. Kicsi vajat teszünk a combokra.
3. Alumínium fóliával letakarva 175 fokon kb. 70 percet sütjük.
4. Utánna levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot és aranybarnára pirítjuk.
A csirkedarabokat elõzõ este fokhagymás, sós, vegetás tejbe áztatom. Vajjal kikent tepsibe teszem egymás mellé szorosan. Sajttal megszórom, a tejszínt szerecsendióval ízesítem és r...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSerpenyőben olajat forrósítok, a combokat fűszerezem, majd fűszeres lisztbe forgatom és a forró olajban elősütöm, majd megfordítom és a másik oldalát is megsütöm... Jénaiba szedem...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA fűszereket mozsárban összetöröm. Bedörzsölöm a hússzeleteket, leöntöm egy deci olajjal, és félreteszem pár órára pácolódni. A hagymákat cikkekre vágom. Két evőkanálnyi olajon, hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb rés...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz