1 kg csirkemell
20 dkg bacon
5 evőkanál tejföl
4 evőkanál liszt
20 dkg sajt
3 tojás
ízlés szerint só
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint snidling (opcionális)
A húst előkészítjük. Megmossuk, kifilézzük és apró kockákra vágjuk.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
A tejfölt, a lisztet és a tojást egy tálban jól összekeverjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, a snidlinget, és 15 dkg reszelt sajtot. Jól kikeverjük, és kész is van a masszánk. Belekeverjük a húsokat is.
Az őzgerinc formát kikenjük zsiradékkal, belefektetjük a bacon szeleteket ügyelve arra,hogy a szélei picit kilógjanak. Szükségünk lesz rá, a betakaráshoz.
A tölteléket a formába kanalazzuk és ráhajtjuk a bacon szeleteket.
Tipp: hosszában is borítsuk be baconnel.
Előmelegített sütőben 170°-on, 30-40 perc alatt megsütjük.
Tipp: ha az őzgerinc formát pluszban tepsibe helyezzük, akkor megóvhatjuk a sütőnket az esetleges kifolyó zsiradéktól.
Ha megsült, akkor egy tepsibe borítjuk, a tetejét a maradék sajttal megszórjuk, és addig sütjük, amíg a bacon és a sajt meg nem pirul.
Elkészítése: A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átken...
Elkészítési idő:Mártás Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből kicsontolom és apróra vágom. A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott főt...
Elkészítési idő:A csirkemellet sózzuk,borsozzuk.A joghurtot elkeverjük a fokhagymával és egy jól záródó dobozba lerétegezzük a csirkemellel.Rápattintjuk a dobozra a tetőt és egy éjszakára beküldjü...
Elkészítési idő: