1 kg csirkemell
20 dkg bacon
5 evőkanál tejföl
4 evőkanál liszt
20 dkg sajt
3 tojás
ízlés szerint só
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint snidling (opcionális)
A húst előkészítjük. Megmossuk, kifilézzük és apró kockákra vágjuk.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
A tejfölt, a lisztet és a tojást egy tálban jól összekeverjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, a snidlinget, és 15 dkg reszelt sajtot. Jól kikeverjük, és kész is van a masszánk. Belekeverjük a húsokat is.
Az őzgerinc formát kikenjük zsiradékkal, belefektetjük a bacon szeleteket ügyelve arra,hogy a szélei picit kilógjanak. Szükségünk lesz rá, a betakaráshoz.
A tölteléket a formába kanalazzuk és ráhajtjuk a bacon szeleteket.
Tipp: hosszában is borítsuk be baconnel.
Előmelegített sütőben 170°-on, 30-40 perc alatt megsütjük.
Tipp: ha az őzgerinc formát pluszban tepsibe helyezzük, akkor megóvhatjuk a sütőnket az esetleges kifolyó zsiradéktól.
Ha megsült, akkor egy tepsibe borítjuk, a tetejét a maradék sajttal megszórjuk, és addig sütjük, amíg a bacon és a sajt meg nem pirul.
A húsokat megmossuk, sózzuk és borsozzuk és mindegyiket egy szelet baconbe tekerjük, ezután kiolajozott tepsibe tesszük. A hagymát apróra vágjuk és mellé rakjuk, az olajbogyóval eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMásodszor készítettem el ezt a csirkemell sonkát, a múltkor fokhagyma volt benne, most azt kihagytam és friss snidling valamint kaliforniai paprika, meghámozva mert a babáinknak ké...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. A túrót összekeverjük a tejjel, a tojások sárgájával, sóval, és a liszttel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd összekeve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepesa csirkecombokat előkészitjük -e rövidebb csontot eltávolitjuk a combból -a hagymát kicsit olajon megfonyasztjuk -a sonkát + főtt tojást felkockázzuk -az áztatott kenyeret kics...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Nehéz